Nieuws

Een advocaat in strafrecht zaken

zaterdag, 20-6-2015  

wsadvocaten - advocaat strafrechtBent u op zoek naar een advocaat die zich volledig heeft toegelegd op het strafrecht en die hier dan ook alles van weet? Dan hoeft u niet meer verder te zoeken, want bij ons bent u helemaal op het juiste adres voor een advocaat in strafrecht die u optimaal van dienst kan zijn. Het eerste wat u te doen staat is contact met ons opnemen. Wanneer u te maken heeft met strafrecht, dan is het vaak zo dat u snel aan de slag wilt met uw zaak. Lang lopende processen dienen voorkomen te worden en hoe sneller u handelt, hoe sneller uw zaak ook wordt voorgelegd. Wanneer u als burger in aanraking komt met de politie, zorgen wij er voor dat u rechtshulp of rechtsbijstand krijgt. Wij werken door heel Nederland en zijn er voor u tijdens het hele strafproces. Daarmee bedoelen we dat we u bij kunnen staan vanaf het moment dat u wordt verhoord tot het moment dat u bij de rechtbank zit. In onze samenleving hebben wij regels opgesteld waar iedereen zich aan dient te houden. Deze regels hebben wij zwart op wit gezet. Ze zorgen voor orde en stabiliteit in een toch wel chaotische wereld van verandering. Deze regels opgeschreven in een boek noemen we ook wel ‘de grondwet’ en dat is waar een advocaat strafrecht of een advocaat die zich op dit gebied geeft onderlegd zich vooral op richt, het wetboek. Wanneer mensen zich niet aan de regels houden, of andere mensen beweren dat iemand anders zich niet aan de regels heeft gehouden, of u heeft zich wel een de regels gehouden maar de regels zijn veranderd en u wist dat niet, maar ook in tal van andere situaties kunnen wij u bijstaan. Niet alleen kunt u bij ons een beroep doen op een advocaat in strafrecht. Wij werken ook met advocaten die zich hebben toegelegd op andere gebieden zoals:

  • arbeidsrecht
  • familierecht
  • echtscheiding
  • aansprakelijkheid
  • huur

 

Advocaat in strafrecht bij een misdrijf

U kunt slachtoffer worden van iemand die zich niet aan de regels houdt, maar u kunt ook zelf degene zijn die zich niet aan de regels heeft gehouden. In beide gevallen heeft u recht op juridische bijstand. Een advocaat in strafrecht helpt u. Wij zijn als advocatenkantoor een objectieve partij en staan u bij in uw zaak. Op het moment dat u een beroep doet op een advocaat in strafrecht, heeft u te maken met een situatie waarin u geholpen moet worden door een advocaat in strafrecht. Voorbeelden van zaken waar u meer te maken kunt krijgen die vallen onder het brede gebied van het strafrecht zijn moord, zedendelicten, drugshandel, wapenhandel, fraude, bedrog, afpersing en valsheid in geschriften. Als u kiest voor een van onze advocaten, dan weet u te alle tijden zeker dat u deskundigheid in huis haalt en dat u goed geholpen zult worden in uw zaak. Het is te hopen dat u niet in een situatie terecht komt waarin u een advocaat in strafrecht nodig zult hebben, maar mocht dit wel het geval zij dan is het zaak dat u goed geholpen wordt door een advocaat die alles weet van dit vakgebied. Verzamel alle gegevens die u heeft, want hoe meer bewijsmateriaal kan worden aangedragen hoe beter. Er mag nooit en te nimmer informatie worden achtergehouden want dat is iets wat verboden is en ook als zodanig is opgenomen is in de wet. Een voorbeeld. U heeft te maken met een stalker. We geven u dit voorbeeld omdat dit een tamelijk complex voorbeeld is. Het is bij wet verboden om iemand lastig te vallen, maar het is wel zo dat er door de opkomst van sociale media en het internet nog veel ruimte is voor wetten en regelgeving en dus ook nog veel ruimte en bewegingsvrijheid voor mensen met minder goede bedoelingen. Op dit gebied dient u dus een advocaat in strafrecht in te schakelen die volledig op de hoogte is van de nieuwe en aangepaste regelgeving in Nederland en dat is precies waar u bij ons op kunt rekenen.

Schadevergoedingen aanvragen

Wanneer u te maken heeft met strafrecht als slachtoffer van bijvoorbeeld een misdrijf, dan heeft u in bepaalde gevallen recht op een schadevergoeding. Ook bij het aanvragen van deze vergoeding kunnen wij, en kan een van onze advocaten u uitstekend van dienst zijn. De geleden schade, zowel emotioneel als financieel kan worden verhaald op de aanstichter. Deze zal voor de kosten op moeten draaien. Vaak is het zo dat deze beschuldigde en schuldig bevonden persoon geen geld heeft om de vergoeding te betalen. In dat geval betaalt de staat en wordt het bedrag gevorderd bij de aangeklaagde. Hoeveel het bedrag dat kan worden teruggevraagd bedraagt samen met een advocaat in strafrecht, is volledig afhankelijk van het soort zaak waar u mee te maken heeft. Het is echter wel belangrijk dat u dit goed bespreekt met de advocaat. Er zijn zeker wel regels over de hoogte van het bedrag van schade vergoedingen maar deze regels zijn meer een aanknopingspunt. Iedere zaak is namelijk uniek en bij iedere zaak spelen andere zaken een rol die bepalend kunnen zijn voor de hoogte van het bedrag dat u vergoed zou kunnen krijgen. Wilt u meer weten over strafrecht, over onze advocaten of heeft een praktische vraag? U kunt contact met ons opnemen voor iedere vraag en dan komen wij zo snel mogelijk bij u terug.


Comments are closed.