ICT en Techniek

Een muur impregneren voorkomt problemen

dinsdag, 8-1-2019  

Gebouwen leveren een continue strijd tegen vocht. Vocht probeert via verschillende manieren een pand binnen te dringen en onbehandelde muren krijgen daardoor te maken met langzame verzadiging van vocht. Optrekkend vocht is een probleem, maar voor sommige muren van gebrouwen is het probleem groter. Vocht in de muren kan tot grote problemen leiden:

  • Een zwakkere constructie
  • Een kouder pand
  • Aantrekken van schimmels en ongedierte
  • Het aantasten van droge muren

Hoe vochtiger een muur, hoe meer verzadiging er is met vocht en op een bepaald moment wordt dit vocht doorgegeven aan omringende muren. Dit veroorzaakt een ketting reactie die voor het behoud van het pand tegengehouden moet worden. Het beste wat gedaan kan worden is een muur impregneren. Hiermee wordt ervoor gezorgd dat het vocht geen kans meer krijgt om zich in een muur op te hopen of zelfs binnen te trekken.

Een muur impregneren tegen vocht

Het is goed om een muur te impregneren. Het zorgt ervoor dat de muur als het ware een waterafstotende eigenschap krijgt. De muur wordt behandeld, waardoor van de buiten kant vocht geen kans meer krijgt om de muur binnen te dringen. Een muur impregneren kan ook helpen bij heb tegengaan van optrekkend vocht. Dit doet men als het ware door de muur al met een vochtige substantie te bewerken. Dit wordt als het ware in de muren geïnjecteerd. Vocht krijgt hierdoor geen kans en er vormt een beschermende laag in de muur zelf. Een muur impregneren is daarmee versterkend voor de muur en voor de constructie van het pand. Wilt u de muren laten impregneren? Neemt u dan eens contact op met Köster Afdichtingssystemen. Dit bedrijf is gespecialiseerd in  het onderhoud van gebouwen, waarbij afdichtingssystemen voor het waterdicht maken van bouwwerken dagelijkse praktijk is. Dit kan zelfs verder gaan dan muren impregneren. Köster Afdichtingstechniek kan door zowel particulieren als bedrijven met kleine panden als organisaties die met diverse panden een zeer groot oppervlakte beslaan worden ingeschakeld voor het verzorgen van water dichtende middelen en methodes. Hierbij kan gedacht worden aan kunststof dakbedekking, het afdichten van kelders aan de buitenzijde van een pand aan betoninjectie en aan muur impregneren. Met name de deze late is zeer belangrijk.

Het beschermen van de gevel

Een muur impregneren kan in principe op elke muur van een pand. Over het algemeen zijn buitenmuren de muren die het meeste bloot staan aan vocht en water en daarom wordt er vaak voor gekozen om deze muren te impregneren. De bescherming die er wordt aangebracht tijdens het muur impregneren wordt gedaan met speciale hydrofobering middelen. Deze dringen tot diep in de muur door en zorgen ervoor dat er een onzichtbaar laagje op de muur vormt die water en vocht buiten laat. Een muur impregneren gebeurt op deze wijze van buiten af en dat is zeer doeltreffend. De hele muur wordt behandeld en hierbij wordt geen centimeter overgeslagen. De muur lijkt tijdens het muur impregneren eerst wit te worden, maar doordat het speciale waterafstotende middel snel en kleurloos opdroogt is hier vrijwel niets meer van te zien wanneer het muur impregneren klaar is. Heeft u last van vocht in uw muren? Of wilt u preventief de muren van uw pand beschermen door al te impregneren voordat er problemen ontstaan? Neemt u dan contact op met Köster Afdichtingssystemen. Hier kunt u terecht voor verschillende manieren om vocht de baas te worden voor de bescherming van uw pand. Bekijk alle opties die Köster Afdichtingssystemen biedt op kosteer-afdichtingssystemen.nl of neem contact op voor meer informatie over de mogelijkheden voor uw pand.


Comments are closed.