Bedrijven en Bedrijfsleven

Verpak je voedselproducten voor extra houdbaarheid in flow wrappers

zaterdag, 23-2-2019  

Voedsel heeft de vervelende eigenschap dat het kan bederven. Sommige voedingswaren kun je heel lang bewaren en andere voedingswaren zijn na een paar dagen al niet meer goed. Hoe snel iets bederft hangt af van hoe je het verpakt en waar je het bewaart. Voedingsproducten die koud moeten worden bewaard, moet je uiteraard niet in een warme omgeving plaatsen. Dan kun je de houdbaarheidsdatum zo met een paar dagen verkorten. Ook de verpakking is van belang. Vaak zie je dat de houdbaarheid niet langer geldt als de verpakking is geopend. Dat betekent dat de plastic verpakking zuurstof en dergelijke weert. Zodra je de verpakking opent, dan is dat effect meteen verdwenen en dan is het zaak dat je het product binnen een paar dagen opeet. Voor het vervoer en de opslag van de nodige etenswaren is het daarom van belang dat je gebruik maakt van de juiste verpakkingsmaterialen. Je dient hierbij rekening te houden met de houdbaarheid van de producten, maar ook met transport voordelen, hersluitbaar maken of niet, de uitstraling van de verpakking, et cetera. Als je kijkt naar een Unox rookworst bijvoorbeeld, dan is het qua houdbaarheid alleen eigenlijk onnodig om hier twee verpakkingen voor te gebruiken. De eerste verpakking zit direct rondom de worst en zorgt voor een vacuüm verpakking voor extra lange houdbaarheid. Daar omheen zit een tweede verpakking met het Unox logo en een mooie aantrekkelijke print. Hierdoor kunnen mensen de Unox worst herkennen in de schappen van de supermarkt. Beide zijn uiteraard belangrijk om verschillende redenen. De eerste heeft te maken met de houdbaarheid en efficiëntie en de tweede heeft te maken met marketing en het herkenbaar maken van het product. Voor het verpakken van producten kun je gebruik maken van zogenaamde flow wrappers. Flow wrappers zijn de plastic verpakkingen die rondom een product worden gesealed langs de horizontale (lange) as. Dit zijn de plastic flow wrappers die de houdbaarheid dus bevorderen en die je kunt gebruiken rondom vleeswaren en dergelijke. Flow wrappers zijn ook bekend onder andere benamingen zoals:

  • Flowpack
  • Flowwrap
  • Pillow pack
  • Klappack
  • Horizontal bagging

Flow wrappers zijn heel bekend en je vindt ze overall in de supermarkt. Denk aan producten als vochtige toiletdoekjes, de koekjes van Peijnenburg, snoepgoed en zelfs hondenvoer zit vaak in de zogenaamde flow wrappers. Als je zelf dus ook etenswaren wilt verpakken, dan kun je daar zeker wel een stuk of wat flow wrappers voor gebruiken. Gelukkig kun je deze heel gemakkelijk online bestellen bij omori.eu.

Flow wrappers bestel je natuurlijk bij Omori Europe

Als je op zoek bent naar verpakkingsmateriaal zoals flow wrappers of verpakkingsmachines, dan ben je bij Omori Europe zeker aan het juiste adres. Hier vind je namelijk alles wat je nodig hebt om jouw producten goed te verpakken. Zo kun je naast flow wrappers ook bij Omori Europe terecht voor hersluitbare verpakkingen en de zakken die bijvoorbeeld worden gebruikt voor verschillende kant-en-klare- soepen. Kortom, Omori Europe is dé plek voor al je verpakkingswensen. Mocht je juist een machine nodig hebben waar je de voedingswaren mee kunt verpakken, dan ben je bij Omori Europe ook aan het goede adres. Kijk daarom vooral ook eens op de site van omori.eu om te ontdekken wat de mogelijkheden zijn.

Neem contact op met Omori Europe

Heb je interesse in één van de producten van Omori Europe, dan kun je uiteraard altijd even contact opnemen. De contactgegevens vind je terug op de site. Heb je vragen of opmerkingen, dan kun je ook gebruik maken van het contactformulier. Dit formulier vind je onder de knop ‘contact’ op de homepagina.

Lees meer…


Comments are closed.