Bedrijven en Bedrijfsleven

Bedrijfsadministratie

maandag, 3-12-2018  

Als jij een eigen onderneming hebt, dan is het van belang om een goede bedrijfsadministratie bij te houden. Als je dit niet doet, dan kun je immers problemen krijgen met de belastingdienst. En ook voor jezelf is het onhandig als je de boekhouding niet op orde hebt, dan heb je immers geen overzicht over hoeveel winst of verlies je nu helemaal draait. En dat is wel van belang, je moet altijd kunnen zien hoeveel uitgaven je hebt gehad en hoeveel inkomsten. Een goede bedrijfsadministratie bijhouden is dus belangrijk voor een succesvolle voortzetting van jouw bedrijf. Je kunt daar dan immers ook in zien welke artikelen goed verkopen en welke niet. Op welke producten jij een goede marge behaalt en waar nog wel verbeteringen mogelijk zijn. Zo weet je wat zinvol is om mee door te gaan en waar je misschien maar beter mee kunt stoppen. Het is dus echt om verschillende redenen zinvol dat je aan de slag gaat met boekhouden, ook al is dit voor veel ondernemers nu niet direct de aantrekkelijkste klus. Je was immers niet gaan ondernemen omdat je zo graag wilde boekhouden en een bedrijfsadministratie wilde bijhouden.

Software voor bedrijfsadministratie

Zoals gezegd vinden veel ondernemers boekhouden niet echt een leuke klus, maar het moet dus wel gebeuren. Gelukkig is dit wel een geval van: leuker kunnen we het niet maken, wel gemakkelijker! Je kunt de bedrijfsadministratie namelijk bijhouden op een manier die jij prettig vindt, hier zijn verder geen regels aan verbonden. Zolang de financiën maar gecontroleerd kunnen worden, maakt het niet uit hoe je ze bijhoudt. Je kunt dit bij wijze van spreke gewoon in een excel-bestand doen, als jij dit handig vindt. Maar dan moet je hier dus wel zelf helemaal een systeem voor optuigen. Je kunt het jezelf ook een stuk gemakkelijker maken en gebruik maken van speciale software die ontworpen is voor het bijhouden van een bedrijfsadministratie. Hier staan dan al de nodige zaken in voorgeprogrammeerd en dat maakt het werken er mee erg handig. Bovendien kunnen veel zaken automatisch uitgerekend worden, zoals het btw-bedrag. Dat scheelt jou zelf veel rekenwerk en dit kan je dus ook echt veel tijd schelen. En dat is natuurlijk weer prettig, omdat jij graag zo weinig mogelijk tijd kwijt bent aan administratieve taken zoals de bedrijfsadministratie, zodat je meer tijd overhoudt voor de kerntaken van je onderneming.

Gebruiksvriendelijk en betaalbaar

Zit er ook een nadeel aan het werken met speciale bedrijfsadministratie software? Ja, soms zijn de betreffende programma’s zo gemaakt dat je ze niet zonder handleiding kunt begrijpen en dan ben je veel tijd kwijt aan het je eigen maken van het programma. Ook kunnen de kosten ervan soms erg hoog liggen. Wil jij een gebruiksvriendelijk product, dat ook nog eens betaalbaar is? Dan doe je er goed aan om te kiezen voor de software voor bedrijfsadministratie van Offective. Hun product is namelijk:

  • gebruiksvriendelijk en zonder handleiding te begrijpen
  • betaalbaar, het heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding
  • zeer compleet, het biedt veel functies aan

Welke functies zitten hier nu allemaal in? Je kunt hiermee niet alleen maar boekhouden, maar ook je voorraden beheren, je uren bijhouden en je klantgegevens bijhouden. Ook kan er een koppeling gemaakt worden met je webshop en biedt het taakbeheer, waar je precies in bij kunt houden wat je nog moet doen. Zo houd je dus echt overzicht over al je bedrijfsactiviteiten en heb je alle administratie netjes en overzichtelijk op één plek! Wil jij je bedrijfsadministratie ook netjes hebben en wil je dit op een eenvoudige manier kunnen bijhouden, dan moet je dus eens op offective.nl kijken naar de mogelijkheden van deze software!


Comments are closed.