Bedrijven en Bedrijfsleven

Beheersing van legionella met een legionellavrije douchekop

woensdag, 20-2-2019  

De populariteit van douches boven baden blijft groeien en het ontwerp van de badkamer weerspiegelt deze trend. Veel mensen kiezen nu voor een grote douche in plaats van een traditioneel bad. Bij het beoordelen van het risico op legionella, tuberculose of lepra in een woning is het echter belangrijk om de mogelijke problemen in verband met douches te herkennen en maatregelen te treffen om jezelf en gezin te beschermen tegen deze levensbedreigende ziektes. Maar waarom lopen douches een hoog risico? Nou, levensvatbare legionellabacteriën verspreiden zich via waterdamp in de lucht, dus een douchekop is het perfecte aflevermechanisme. Maar deze dergelijke druppeltjes kunnen worden gevormd via alle warm- en koudwateruitlaten; verstuivers; natte airconditioningsinstallatie en hydrotherapiebaden. Iedereen die een besmette douche of andere ruimte gebruikt, riskeert de bacterie in te ademen en legionella te ontwikkelen als de bacterie in de longen terechtkomt. Mensen die ouder zijn dan 45, roken, zwaar drinken of gezondheidsproblemen hebben zoals chronische luchtweg- of nieraandoeningen, kanker, hartaandoeningen, astma of diabetes, lopen zelfs een groter risico om een ​​infectie te krijgen. Bovendien vermenigvuldigen de bacteriën zich tussen 20 en 45 °C zijn en waar voedingsstoffen beschikbaar zijn. De bacteriën zijn niet actief onder 20°C en overleven niet boven 60°C. De rede nwaarom een legionellavrije douchekop belangrijk is, is omdat de veteranenziekte (legionella) een potentieel fatale vorm van longontsteking is.

Het belang van een legionellavrije douchekop

Omdat inademing van waterdamp de belangrijkste route is voor infectie met legionella, vormen douches een groot risico. Dit benadrukt hoe belangrijk het is om douchekoppen effectief te reinigen om vervuiling, bacteriële verontreinigingen in de douchekop en slang te verminderen en zo het risico op het krijgen van legionella te minimaliseren. Vaak denken mensen dat typische huishoudelijke schoonmaakmiddelen de beste methode zijn om douchekoppen en slangen te reinigen, maar deze falen op verschillende gebieden. De meeste producten werken alleen om het oppervlak van de douchekop te ontkalken en dringen niet door tot de binnenkant van de douchekop. Net daar waar de meeste bacteriën leven en gedijen. Daarnaast zullen vele traditionele schoonmaakproducten geen enkel onderdeel van de douchekop desinfecteren. Als het gaat om het verkrijgen van een legionellavrije douchekop, is het reinigen van de douchekop misschien niet wat je zoekt. Je moet immers rekening houden dat de speciale reinigingsproducten, die op de markt te verkrijgen zijn, niet echt kosteneffectief zijn. Bovendien kost het reinigen van een douchekop ook tijd. Maar we hebben een tweede optie voor je: de legionellavrije douchekop van Rada Safe. Deze legionellavrije douchekop hoef je niet voortdurend te reinigen, maar heeft een filter om de levensvatbare legionellabacteriën te bestrijden. En omdat je alleen de filter moet vervangen, vermindert het aanschaffen van een legionellavrije douchekop de onderhoudskosten van je douche. Een legionellavrije douchekop koop je al voor de helft van de prijs van speciale reinigingsproducten, waardoor een anti legionella douchekop een uitstekende keuze is voor prijsbewuste klanten. Meer informatie over de producten van Rada Safe lees je op de site www.radasafe.nl.

De voordelen

Het wordt steeds belangrijker om ervoor te zorgen dat het water dat wordt geconsumeerd, en niet alleen het water dat wordt ingenomen, veilig is en niet wordt verontreinigd door microben. Met de legionellavrije douchekop en filter kunnen jij en je gezin zich alvast normaal blijven douchen terwijl de desinfectering plaatsvindt. Het is niet alleen dodelijk voor schadelijke bacteriën en virussen, anti legionella douchekoppen kunnen het water in de douche zuiveren zonder de chemie van het water te veranderen. De voordelen:

  • Grote filtercapaciteit
  • Geen houdbaarheid of vervaldatum
  • Verbazingwekkende druk, zelfs bij lage stroomsnelheden
  • De meest effectieve methode als bescherming tegen legionella
  • Vernietigt 99,99% van de ziekteverwekkers in water


Comments are closed.