ICT en Techniek

Bent u al bekend met het nieuwe werken?

maandag, 6-10-2014  

In de huidige maatschappij gaan dingen er iets anders aan toe dan in het verleden. Werkgevers en werknemers gaan op een andere manier met elkaar om en de focus op het werk is eveneens veranderd. De 9 tot 5 mentaliteit bestaat hier en daar natuurlijk nog steeds, maar op veel plaatsen verschuift dit naar een meer flexibele manier van werken. Daar komt het nieuwe werken ook bij kijken. Heeft u hier al eens van gehoord? Waar het nieuwe werken op neer komt, is het volgende:

  • meer flexibiliteit
  • meer tevredenheid
  • meer productiviteit

Doordat uw werknemers met het nieuwe werken op andere tijdstippen inzetbaar zijn dan alleen op de standaard kantoortijden, zullen ze efficiënter kunnen werken. Dit zal zorgen voor een grotere tevredenheid onder uw werknemers, met als gevolg dat de productiviteit zal toenemen. Met het nieuwe werken is het mogelijk om waar dan ook via internet bij bepaalde bestanden te komen die nodig zijn voor het werk. Dat betekent dat werknemers vanuit huis kunnen werken, zodat ze geen tijd meer verliezen aan bijvoorbeeld files. Bovendien kunnen ze voor 9 uur of na 5 uur nog werk verzetten, wat kan resulteren in een groter bereik. Klanten kunnen u bijvoorbeeld makkelijker bereiken, omdat niet al uw personeel meer op dezelfde tijdstippen werkt. Sommige van hen zijn ook op andere momenten beschikbaar en bereikbaar. Dit levert voordeel voor uw bedrijf op, maar natuurlijk ook voor uw klanten. Het nieuwe werken schept mogelijkheden. Werkt uw personeel effectiever vanuit huis? Met het nieuwe werken is dit mogelijk. Daarnaast kan er gewerkt worden vanuit het buitenland, dus mochten er spoeddingen op de agenda komen te staan dan is dat geen probleem. Het levert niet alleen de werkgever voordeel op, maar ook de werknemer. Als een werknemer namelijk tussen de bedrijven door om persoonlijke redenen even weg moet, dan is dat ook gemakkelijk te verwezenlijken. Eventueel verloren tijd wordt dan gewoon op een ander moment weer ingehaald.

Hoe het nieuwe werken vorm krijgt

Zoals u hierboven kon lezen is het nieuwe werken echt een ding van nu én van de toekomst. De wereld verandert. Er wordt meer en meer nadruk gelegd op het digitale en daarbij is ook sprake van individualisering. Omdat werkmethodes veranderen en de wereld in beweging is, is het natuurlijk van het grootste belang dat ook u met uw tijd meegaat. Denk daarom aan het nieuwe werken. Enkele kenmerken van het nieuwe werken zijn:

  • het werk wordt efficiënter en effectiever gedaan
  • u heeft overal en te allen tijde toegang tot uw e-mail en agenda, contacten en documenten
  • bovendien is er eveneens altijd een back-up van uw bestanden beschikbaar
  • en uw opgeslagen bestanden worden veilig én betrouwbaar opgeslagen

Wilt u het nieuwe werken samen met ICT Spirit uitproberen, neem dan gerust eens contact met ons op. Wij beantwoorden eventuele vragen en kijken samen met u naar de best mogelijke oplossing in uw persoonlijke situatie. Het nieuwe werken geven wij dan samen met u vorm. In het nieuwe werken staat de werknemer centraal. Hij of zij krijgt namelijk de vrijheid om zelf zijn of haar werkschema in te delen. Waar en wanneer werkt uw medewerker? Vanuit huis of vanaf een andere locatie? Tijdens reguliere kantooruren of juist daarbuiten? Er zal een hogere tevredenheid onder uw werknemers waarneembaar zijn als zij zelfstandiger kunnen werken en meer zelf de beschikking krijgen over hoe zij hun tijd indelen. Er wordt geen tijd meer verloren door reizen of files. Werknemers met kinderen kunnen hun tijd flexibeler indelen om thuis te zijn wanneer de kinderen dat ook zijn. Zo hoeven zij bepaalde belangrijke dingen in het leven van hun kinderen bijvoorbeeld ook niet te missen.

Ook iets voor u?

Vraagt u zich af of het nieuwe werken ook iets voor u, uw bedrijf en uw medewerkers is? Neem dan contact op met ICT Spirit. Op onze website kunt u meer informatie vinden over het nieuwe werken en u kunt natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Zet een nieuwe stap richting de toekomst en kijk of het nieuwe werken ook iets is waar u van kunt profiteren. Ontdek dat uw medewerkers loyaler worden en dat zij meer produceren. Werknemers ontwikkelen zich sneller en verder en zijn tevreden over wat zij doen. U zult merken dat het nieuwe werken ervoor zorgt dat werknemers een groter verantwoordelijkheidsgevoel ontwikkelen en dat ze ervaren dat ze ook voor zichzelf bezig zijn. Zij zetten zich met het nieuwe werken in voor het bedrijf, maar krijgen daar automatisch ook iets voor terug. Ze kunnen hun tijd beter indelen en daar proeft iedereen de voordelen van. Het is overigens niet nodig om dure investeringen te doen in zaken zoals serverapparatuur of licenties. U kunt er namelijk voor kiezen om bedrijfsspecifieke software onderdeel uit te laten maken van het nieuwe werken in de online wereld. Uw gegevens worden opgeslagen in onze datacenters, waar zij te allen tijd veilig zijn. U kunt er altijd bij, ongeacht vanaf welke locatie. Van de bestanden wordt bovendien altijd een back-up gemaakt, zodat u weet dat er niets verloren zal gaan. Wilt u meer weten over deze nieuwe aanpak op de arbeidsmarkt en wilt u precies weten wat voor u specifiek de voordelen kunnen zijn? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. De toekomst is nu. Wacht niet en ga mee met de veranderingen die de maatschappij tegemoet gaat. U zult de vruchten hiervan plukken.


Comments are closed.