ICT en Techniek

Een 3d printer vergelijken

vrijdag, 28-12-2018  

De afgelopen maanden lees ik steeds meer over 3d printers en wat je er mee kan. 3d printers hebben veel mogelijkheden en het lijkt er op dat ze in de toekomst steeds vaker gebruikt gaan worden. Nu moet je vaak losse onderdelen bij een winkel, of fabrikant kopen, maar dat kan je over een tijdje zelf printen. Als nu een apparaat stuk is en je kan het onderdeel nergens kopen, dan is het apparaat soms zelfs onbruikbaar en moet je het volledig weggooien. Het zou voor consumenten veel handiger zijn om de onderdelen zelf te printen en het is ook veel beter voor het milieu. Mijn interesse in 3d printers begon door mijn broer. Mijn broer is architect en bij het bedrijf waar hij werkt, gebruiken ze al 3d printers. Hij nodigde mij een keer uit om het kantoor te laten zien waar hij werkt en toen zag ik de 3d printer staan. Hij liet met zien wat ze op het bedrijf er mee doen en dat zag er erg indrukwekkend uit. Hij zei dat je een professionele 3d printer niet vergelijken kan met een goedkopere uitvoering, maar dat het misschien leuk is om er mee te experimenteren. Sindsdien heb ik veel verschillende websites bezocht om te lezen wat je met 3d printers kan. Ik heb geen ervaring met deze apparaten en ik wist niet wat ik nodig had om de printers te gebruiken. Misschien moest ik leren omgaan met speciale programma’s en moest ik dit eerst leren. Gelukkig zag ik dat ik ook veel ontwerpen online kon downloaden en deze kon printen. Ik besloot om een printer te kopen, maar wilde eerst de 3d printer vergelijken. Door de 3d printer te vergelijken wist ik welke ik het beste kon kopen en welke de beste keuze zou zijn om mee te beginnen.

Een 3d printer vergelijken met 3D Printer Kopen Gids

Ik had al veel websites gevonden over 3d printers, maar er zijn niet veel websites in Nederland waar je een 3d printer kan vergelijken. Ik vond er gelukkig een aantal en de beste website vond ik 3dprinterkopengids. Op deze website kan je veel informatie lezen over 3d printen en de laatste ontwikkelingen. Ik vond het erg fijn dat je ook een 3d printer vergelijken kan op prijsklasse. De allerduurste printers zijn vaak het beste, maar ik wilde graag een goedkope printer kopen om mee te beginnen. Op een pagina las ik dat ze printers hadden ingedeeld in op prijs. Ik wilde maximaal 500 euro uitgeven aan een 3d printer en via deze website kon ik gemakkelijk zien welke printer het beste was voor die prijs. Veel printers hebben ook een eigen pagina, waarop je extra informatie kan lezen over de voor- en nadelen van die printer. Ik besloot uiteindelijk het advies van deze website te gebruiken en een relatief goedkope 3d printer te kopen die zij aanraadde.

Een leuk apparaat met veel mogelijkheden

Ik ben erg blij met mijn 3d printer die ik vorige week gekocht heb en ben veel aan het experimenteren. Ik gebruik nu alleen nog maar ontwerpen van andere mensen, maar wil zelf ook leren om dingen te ontwerpen. Ik heb een cursus gevonden waar ik dit kan leren en daar wil ik binnenkort mee starten. Voor een 3d printer vergelijken kan ik de website van 3D Printer Kopen Gids aanraden.

  • Er is veel informatie over 3d printers te vinden
  • Je kan gemakkelijk een 3d printer vergelijken op de website
  • Je kan ook vergelijken op prijsklasse
  • Ik volgde het advies en ben blij met mijn aankoop


Comments are closed.