Bedrijven en Bedrijfsleven

Een bedrijfspand bouwen doe je niet zomaar

maandag, 26-11-2018  

Een bedrijfspand bouwen doe je niet zomaarVeel bedrijven onderschatten het om een bedrijfspand te bouwen zonder bouwbegeleiding. Wij komen als projectontwikkelaar steeds vaker het probleem tegen dat bedrijven, in wat voor branche dan ook, een nieuw bedrijfspand bouwen door simpel weg met een ontwerp een aannemer te zoeken en geen gedegen hulp erbij te zoeken. Veel bedrijven vergeten dat er heel veel tijd gaat zitten in het bouwproces.

  • Van aanvraag
  • Tot vergunning
  • Naar selectie van aannemer
  • Het bestek

Eigenlijk alles wat erbij komt kijken en dan vooral bij kleine bedrijven die niet meer in een verzamelpand willen zitten, maar door een grote groeispurt ervoor kiezen om een bedrijfspand te bouwen met oog op groei in de toekomst. We hebben met de crisis van 2008 al gezien dat dit een gevaarlijk plan kan zijn, maar wanneer er toch voor gekozen wordt om op de groei te bouwen, dan heb je als onderneming al vaak te maken meet een zeer ambitieus bedrijf, wat door die ambitie vergeet dat ze zich 100% moeten focussen op de eigen onderneming. Een bedrijfspand bouwen doe je er niet zomaar even bij en de begeleiding laat je niet even over aan je officemanager. Wij nemen daarom vaak een externe en onafhankelijke partij in de arm die bouwbegeleiding verzorgt. Je kunt dit zien als een projectbegeleider die tegelijkertijd ook uitvoerende taken heeft en door werkzaamheden uit handen te nemen een bedrijf ontzorgt. Onze vaste partner hierin is BBAN Bouwbegeleiding.

Een bedrijfspand bouwen met BBAN

De aanpak die BBAN hanteert, met altijd en overal inzicht in de planning en in de stand van zaken, bevalt ons erg goed. Zowel wij als de opdrachtgever van het bedrijf dat een bedrijfspand laat bouwen is hierdoor altijd op de hoogte. We komen door de inzet van gedegen bouwbegeleiding vrijwel nooit op een vertraagde planning uit. Het bespaart ons daarnaast om zelf een man in dienst te hebben en het voordeel voor ons is dat we de expertise van BBAN Bouwbegeleiding heel gericht in kunnen zetten. Wanneer we een bedrijfspand bouwen is het op elk moment in het bouwproces mogelijk om BBAN bij te schakelen en we kunnen ze aanhaken op elk element van het bouwproces dat wij willen. Daardoor is de aanpak heel gericht en zijn wij niet een medewerker fulltime kwijt aan één bouwtraject. De rapportage die we krijgen is altijd helder en overzichtelijk en we hebben in eerdere trajecten waarin om een bedrijfspand te bouwen ervaren dat er echt wordt meegedacht en vooruit wordt gekeken. Door een erg proactieve houding en zicht op zowel de details als de grote lijnen zijn wij volledig op de hoogte en kunnen wij onze klanten ook weer tevreden houden.

Voor diverse projecten inzetbaar

Of we nou een bedrijfspand bouwen of een loods, een complex met appartementen of een publiek gebouw als een school of ziekenhuis, het inschakelen van BBAN Bouwbegeleiding is altijd effectief gebleken. Ze deinzen niet terug voor grote projecten en blijven altijd professioneel en duidelijk in hun handelen, of het nu een groot project voor een internationale klant is of een klein project voor een boer die een nieuwe schuur voor zijn vee nodig heeft. De projecten op www.zakelijk.bban.nl spreken hiervoor ook nog eens voor zich. Wij stimuleren tegenwoordig ook particulieren om BBAN in te schakelen, bijvoorbeeld voor het bouwen van een eigen woonhuis op een gekocht kavel. Bouwbegeleiding beperkt zich niet tot een bedrijfspand bouwen of groot bouwproject voor multinationals. Een bouwproject verdient het om goede begeleiding te krijgen en daarom raden wij iedereen aan om zich eens te verdiepen in de dienstverlening van BBAN Bouwbegeleiding. Voor ons zijn zij een zeer waardevolle partner in veel van onze projecten.


Comments are closed.