Nieuws

Een succesvol online cv

zondag, 17-7-2016  

lifebrander - cvHet vinden van een nieuwe baan is de laatste jaren erg veranderd. Waar je tot een aantal jaar geleden jouw cv en motivatiebrief per post opstuurde, is dat nu heel anders. Er zijn zelfs bedrijven die deze mogelijkheid helemaal niet meer aanbieden. En daarnaast hebben de meeste recruiters er inmiddels de voorkeur voor als je je cv digitaal aanbiedt. Dit kun je op verschillende manieren doen, maar de meest gebruikte is het opsturen via de mail. Door de digitalisering van dit systeem komen er een aantal nieuwe facetten bij het opstellen van jouw cv kijken. Ten eerste zijn er nu veel meer mogelijkheden om jouw curriculum vitae te promoten. Door deze online bij uitzendbureaus op te slaan of door een account aan te maken bij bijvoorbeeld LinkedIn heb je ineens heel veel opties om je toekomstige werkgever te ontmoeten. Het kan zomaar zo zijn dat jouw nieuwe baas jou vindt in plaats van andersom. Toch is het nog steeds nodig om je cv er ook zelf uit te sturen. Nu je cv op zoveel plaatsen te zien en te promoten is, is het extra belangrijk dat je deze zo goed en opvallend mogelijk opstelt. Je hebt hierbij de keuze uit twee soorten:

  • Chronologisch
  • Competenties

Het chronologisch cv is zoals je deze al jaren kent. Hierin som je in chronologische orde op wat jij aan (werk)ervaring hebt. Hierbij is het belangrijk dat je er op let dat je niet alles wat je in je leven gedaan hebt hier op zet. Probeer dit zoveel mogelijk aan te passen aan de baan waar jij naar op zoek bent. Wil jij liever een moderner curriculum vitae? Dan kies je voor de optie om met de competentie vorm te werken. Op dit curriculum vitae som je niet je (werk)ervaring op, maar laat je deze blijken aan de hand van de competenties die je daarbij hebt opgedaan. Dit is een opvallende manier om ook aandacht te besteden aan hobby’s die je hebt of bijvoorbeeld reizen die je gemaakt hebt.

Jouw cv aangepast aan jouw situatie

De twee soorten cv’s die je hierboven ziet hebben allebei zo hun voordelen. Het competentie cv is wat nieuwer en daarmee opvallender. Het heeft echter het nadeel dat de recruiter er minder handig in is om deze snel te lezen en dus in korte tijd te zien of jij past bij de baan. Het doel van het curriculum vitae is om uitgenodigd te worden op gesprek, dus is het noodzaak dat je dit juist aanpakt. Met de tips van Lifebrander ga je dit zeker voor elkaar krijgen. Deze optie is met name geschikt voor mensen die bijvoorbeeld lang werkloos zijn geweest of nog niet zoveel werkervaring hebben. Door je competenties te laten zien verbloem je op een mooie manier jouw gebrek aan ervaring. Pak je het liever op een traditionelere manier aan? Kies dan voor het chronologische cv. Maar ook hierbij geldt: zorg dat je opvalt. Het simpelweg opschrijven van jouw werkervaring is tegenwoordig niet meer voldoende om bovenop de stapel te eindigen. Hier zul je meer moeite in moeten steken. Voor beide soorten cv’s geldt dat de opmaak van groot belang is. Dit is de manier om echt op te vallen met jouw cv. Vind jij dit lastig om zelf te doen? Schakel dan de hulp in van Lifebrander. Dit bedrijf heeft een uitgebreide ervaring op het gebied van het vinden en krijgen van de juiste baan. Naast het opstellen van jouw cv kunnen ze je ook helpen met het schrijven van een motivatiebrief en ook hebben ze verschillende tests voor jou om er achter te komen wat jouw droombaan is.

Vind jouw droombaan en het cv dat er bij past

Door het ruime aanbod op de banenmarkt hebben steeds meer mensen er moeite mee om te bepalen wat ze nu echt willen. Behoor jij tot deze groep mensen? Dan raden we je zeker aan om een kijkje te nemen op de website van Lifebrander. Ze hebben hier uiteenlopende gratis tips die jij kunt gebruiken bij het vinden van jouw nieuwe baan. Door middel van tests kun jij er zo achter komen waar jouw passie daadwerkelijk ligt en natuurlijk helpen ze je met uiteenlopend advies om jouw cv te perfectioneren. Blijf jij het lastig vinden om dit zelf aan te pakken? Maak dan gebruik van de mogelijkheid om van hun betalende diensten gebruik te maken. Zo kun je hier een check op je cv laten uitvoeren, maar deze ook laten herschrijven door ze. Is het opstellen van het curriculum vitae niet jouw probleem, maar heb je meer moeite met het maken van een opvallende lay-out? Ook hiervoor kun je de hulp inschakelen van Lifebrander. Ook op online gebied kunnen ze je van dienst zijn. Als jij op zoek bent naar een nieuwe baan dan is een goede online presentatie van belang. Ook hier moet jouw curriculum vitae in orde zijn en opvallen. Afhankelijk van de websites waar jij je cv online plaatst kun je dit op verschillende manieren voor elkaar krijgen. Met de hulp van Lifebrander hoeft dat echter geen enkel probleem te zijn. Wil jij dus zo snel mogelijk jouw nieuwe uitdaging vinden? Neem dan contact op met Lifebrander en neem de mogelijkheden die zij voor je hebben met ze door. Op die manier ben jij er zo achter hoe zij jou het beste kunnen helpen.


Comments are closed.