Bedrijven en Bedrijfsleven

Een toiletwagen huren voor een festival

donderdag, 13-12-2018  

Ik verzorg de organisatie en productie van een lokaal festival op de Utrechtse Heuvelrug en hiervoor moeten we onder andere elk jaar een toiletwagen huren om mensen de mogelijkheid te geven om tijdens het festival naar het toilet te gaan. Het is belangrijk dat we een toiletwagen huren want het festival vindt plaats op een locatie midden in het bos en omdat het een festival is dat zich richt op gezinnen moeten de faciliteiten extra goed zijn. We kunnen het niet hebben dat mensen een boompje opzoeken om hun behoeften te doen, want dat zou de hele gedachten achter ons festival tegen gaan. Mijn aandeel in de productie is het verzorgen van alle faciliteiten en een toiletwagen huren maakt daar onderdeel van uit. Dit heb ik voor onze afgelopen editie gedaan bij WB Rent. Ik heb hiervoor simpelweg op internet gezocht en ben op www.wb-rent.nl terecht gekomen, waar ik er achter kwam dat een toiletwagen huren via hun heel gemakkelijk is. Het is:

  • Goedkoop
  • Snel geregeld
  • Goed kwaliteit

Wij richten ons op een bezoekersaantal van rond de 1000 personen en daarvoor konden we een grote toiletwagen huren die maximaal 1200 personen kan bedienen. Ik heb contact opgenomen met WB Rent en hen gevraagd naar alle mogelijkheden.

Een toiletwagen huren via WB Rent

Het is gebleken dat WB Rent graag met je meedenkt over de inzet van een toiletwagen bij een publieksevenement als het onze. De uitdaging bij ons is dat we een festival organiseren waarbij  het bezoekersaantal nogal verschillend kan zijn. Het kan op 700 mensen blijven hangen, maar we hebben bij onze tweede editie ruim 1800 bezoekers gehad. Als die allemaal naar het toilet moeten, dan is er een probleem. Nu hoeft niet iedereen naar het toilet, dat beseffen wij ons ook wel, maar juist ouders met kinderen krijgen er toch wel mee te maken dat met name de kinderen regelmatig van het toilet gebruik willen maken. We moeten dus wel voldoende capaciteit hebben. Op advies van WB Rent konden we de grote toiletwagen huren, zodat we het overgrote deel van het bezoekend publiek zouden kunnen bedienen. Het is ook niet erg wanneer men even moet wachten om van het toilet gebruik te maken en we hebben overwogen om ook de kleine toiletwagen te huren met een capaciteit van 300 personen, maar wij zijn een festival dat met strakke budgetten en subsidies werkt en dit bleek voor ons geen optie, dus de toiletwagen huren met een capaciteit van 1200 personen moest voor ons volstaan. Achteraf bleek dat dit ook ruim voldoende was voor tijdens het festival.

Het bieden van goede faciliteiten

Wij vinden het belangrijk dat we goede faciliteiten kunnen bieden aan onze bezoekers en ik houd daar bij de productiewerkzaamheden altijd rekening mee. Een toiletwagen huren is in mijn ogen zo’n typisch voorbeeld waarbij je juist ook met deze faciliteiten kwaliteit kunt leveren. Ik heb er dus erg goed op gelet dat ik een leverancier zou vinden waar we een toiletwagen kunnen huren met ruime toiletten, waarbij zowel gewone toiletten als urinoirs aanwezig zijn en waarin mensen ook de beschikbaarheid hebben over een fonteintje om hun handen te wassen. De toiletwagens van WB Rent voldoen hier volledig aan en daarmee had ik in één keer een volledige voorziening van deze faciliteit en dat was een hele zorg minder. Het is heel fijn om op zo’n moment een punt als de toiletwagen van je todo-lijst te kunnen strepen. De toiletwagen is veel gebruikt door de bezoekers en we hebben complimenten gekregen over de professionele wijze waarop we dit geregeld hadden. Dat weerspiegelt ook de kwaliteit van ons festival.


Comments are closed.