Nieuws

Gastouderbureau

zaterdag, 27-12-2014  

Bent u op zoek naar opvang voor uw kinderen voor de dagen dat u aan het werk bent? Dan bent u bij een gastouderbureau aan het juiste adres. Veel mensen willen graag blijven werken, ook nadat zij kleintjes hebben gekregen en daar is natuurlijk helemaal niets mis mee. Het is goed voor uw eigen ontwikkeling en het is goed voor uw zoon of dochter om te zien dat u aan het werk gaat en uw eigen inkomen verdient. Maar het is natuurlijk wel belangrijk om goede opvang geregeld te hebben en dat kan via het gastouderbureau. Voor veel mensen is het ideaal als de eigen familie in kan springen, maar dat is natuurlijk niet bij iedereen mogelijk. Vaak wordt dan gedacht dat de crèche de enige andere optie is, maar dat is dus zeker niet het geval. Niets ten nadele van de crèche, de medewerkers zullen er allemaal heel erg hun best doen, maar het heeft wel als nadeel dat uw kindje vaak door anderen opgevangen wordt. Veel medewerksters werken immers in deeltijd, waardoor er steeds weer andere gezichten zijn. Regelt u een gastouder via het gastouderbureau, dan weet u zeker dat u, vakanties daargelaten, altijd dezelfde oppas hebt. Zowel voor uw kindje, als voor uzelf is dat natuurlijk wel zo fijn. Met iemand van het gastouderbureau krijgt uw zoon of dochter echt de kans om een relatie op te bouwen met deze persoon en hij of zij krijgt veel meer persoonlijke aandacht. Doordat ze elkaar echt leren kennen, kan er ook beter beoordeeld worden wanneer er bijvoorbeeld echt iets aan de hand is of wanneer het kleintje alleen maar wat loopt te jengelen. Voor u als ouders is het natuurlijk ook fijn om te weten wie er op uw kind past. Er ontstaat ook tussen u als volwassenen een vertrouwensband en dat is natuurlijk erg belangrijk. U laat uw kind immers niet graag bij de eerste de beste achter. Dat is dus een heel belangrijke reden voor veel ouders om voor een gastouderbureau te kiezen in plaats van voor een crèche.

Gastouderbureau biedt meer voordelen

Het persoonlijke contact, het vertrouwde gezicht en de vele aandacht zijn dus belangrijke redenen waarom mensen via een gastouderbureau opvang voor hun kindje zoeken. Maar er zijn veel meer redenen waarom u voor een gastouderbureau zou kunnen kiezen. Zo heeft wetenschappelijk onderzoek bijvoorbeeld uitgewezen dat kinderen die door een gastouder opgevangen worden meer ontspannen zijn en zelfverzekerder zijn. Dit heeft te maken met de kleinere groepen die er gehanteerd worden, maximaal vijf kinderen per gastouder. Door de extra aandacht die zij op deze manier krijgen, kunnen zij zich beter ontwikkelen. Een ander groot pluspunt van het gastouderbureau is dat de gastouders vaak zeer flexibel zijn. Bij een crèche kunt u uw kindje natuurlijk nooit ’s avonds brengen of laten overnachten, wat erg onhandig is als u onregelmatige werktijden hebt. Doordat veel gastouders vierentwintig uur per dag opvang bieden, is dit een ideale oplossing voor iedereen met onregelmatige werktijden. Bovendien is het vaak financieel ook nog eens veel gunstiger, u zult merken dat u flink wat geld uit kunt sparen. Genoeg reden dus om de opvang van uw kindjes via het gastouderbureau te regelen, wij zetten graag alle voordelen nog even voor u op een rijtje:

  • een vast persoon die voor uw kinderen zorgt, waardoor er meer vertrouwen tussen alle partijen kan ontstaan
  • meer flexibiliteit in de opvanguren, ideaal voor mensen die onregelmatige werktijden hebben
  • voordelige tarieven, waardoor u veel meer van uw loon overhoudt
  • altijd kleine groepen kinderen, maximaal vijf
  • de kids groeien ontspannen en zelfverzekerd op

Mocht uw gastouder op vakantie gaan in een periode dat u wel opvang nodig hebt, dan wordt er bovendien altijd via het gastouderbureau passende vervanging geregeld.

Hoe gaat het in zijn werk?

Hoe gaat het vinden van een gastouder via een gastouderbureau nu precies in het werk? U begint met een gesprek met een van de medewerkers, zodat u een goed beeld krijgt van het bureau en zij een goed beeld van waar u als ouder naar op zoek bent. Aan de hand van dat gesprek wordt een profielschets gemaakt van het soort gastouder waar u naar op zoek bent. Het gastouderbureau kijkt vervolgens in het bestand welke gastouders geschikt zouden zijn en zouden passen bij uw wensen. Omdat het erg belangrijk is dat er een klik is tussen u en de gastouder, wordt er altijd eerst een kennismakingsgesprek gehouden. U wilt er immers zeker van zijn dat u goed met elkaar overweg kunt en dat u er dezelfde ideeën op nahoudt wat betreft de opvoeding van kinderen. Hebt u iemand gevonden in wie u vertrouwen hebt, dan zal het gastouderbureau een plaatsingsgesprek organiseren en worden vervolgens de overeenkomsten opgesteld en ondertekent. Zo weet u dat alles goed geregeld is en u niet voor verrassingen komt te staan. Natuurlijk wordt er na een aantal weken door het gastouderbureau geïnformeerd bij zowel de ouders als de gastouders of alles naar wens verloopt. Voor een succesvolle plaatsing is dat immers van groot belang. Mocht uw vaste gastouder ziek zijn of op vakantie gaan, dan wordt er door het gastouderbureau altijd passende vervanging gezocht als u daar prijs op stelt. U bent er dus altijd van verzekerd dat uw zoon of dochter ergens terecht kan op het moment dat u aan het werk moet. Opvang via een gastouder is dus in veel gevallen echt de meest ideale opvang.


Comments are closed.