Nieuws

Geef het linkbuilden uit handen

dinsdag, 28-10-2014  

Waar je als werknemer lekker thuis komt na een dag werken, ben je als zelfstandig ondernemer eigenlijk altijd met je bedrijf bezig. Er is altijd wel iets dat je kunt doen. Een zelfstandig ondernemer maakt dus tijd voor zichzelf en dat kun je in veel gevallen alleen doen als je bepaalde zaken uitbesteed. Maar welke dingen doe je zelf en wat laat je aan een ander over? Hier zijn de meningen natuurlijk over verdeeld en het hangt natuurlijk ook van je core business af en wat je zelf leuk vindt om te doen. Ben je bijvoorbeeld goed in het bouwen van websites, maar is dit niet je core business? Dan kun je er toch voor kiezen om dit zelf te doen in plaats van dit uit te besteden. Ben je hier echter heel slecht in of heb je het nog nooit gedaan? Dan kan het verstandig zijn om dit uit te besteden. Natuurlijk is het leuk om nieuwe dingen te leren binnen je bedrijf en dat zul je waarschijnlijk ook aan de lopende band doen, maar toch is het slim om in de gaten te houden dat je ook nog genoeg tijd over houdt voor andere dingen. Niet alleen voor je eigen bedrijf, maar ook voor jezelf en je eventuele gezin. Veel zelfstandige ondernemers besteden bijvoorbeeld het linkbuilden uit. Met deze tool kun je je website hoger in Google krijgen, maar dit kost natuurlijk de nodige tijd en moeite. Niet iedereen heeft dit er voor over. De grootste voordelen van het uitbesteden van linkbuilden zijn onderstaande.

  • Je bent er geen extra tijd aan kwijt.
  • Je weet zeker dat het goed gebeurd.
  • Via je website krijg je dan meer (potentiële) klanten waar je de bespaarde tijd aan kunt besteden.

Zoals je ziet zijn dit dus al een aantal hele fijne redenen om er voor te kiezen om het linkbuilden uit te besteden. Zeker wanneer je hier nog geen eerdere ervaring mee hebt opgedaan is het erg fijn om het linkbuilden over te laten aan iemand die hier echt verstand van heeft. Linkbuilden hoeft niet moeilijk te zijn, maar het kent wel heel erg veel verschillende facetten en die moet je maar net kennen. Wanneer je dit laat doen door iemand die precies weet wat er zal werken bij jouw website, ben je zelf de tijd er niet aan kwijt om dit allemaal uit te zoeken.

Linkbuilden door professionals

Heel veel dingen zijn te leren en linkbuilden is er daar zeker een van. Het kan echter wel enige tijd in beslag nemen voordat je precies door hebt hoe linkbuilden precies werkt. Je moet daarna ook nog een stap verder gaan, want het is natuurlijk ook belangrijk om goed te kunnen zien wanneer je wat voor linkbuilden strategie moet toepassen. Er zijn veel vormen van linkbuilden en je past ze zelden allemaal tegelijk toe. Dit kan natuurlijk wel, maar hier gaat ontzettend veel tijd in zitten. Veel mensen die zelfstandig ondernemer worden doen dit met een reden. Ze willen bijvoorbeeld graag hun eigen tijd indelen of zelf bepalen hoe ze de zaken regelen. Voor veel ondernemers is het leren van nieuwe dingen ook een reden om een eigen bedrijf te beginnen. Binnen een bedrijf krijg je hier vaak veel minder kans voor, zeker wanneer bepaalde dingen je baan niet direct ten goede zullen komen. Je moet het jezelf dan aanleren in je eigen vrije tijd en dat is voor veel mensen toch wel moeilijk, omdat ze bijvoorbeeld niet precies weten waar ze moeten beginnen. Wanneer je het doet voor je eigen onderneming is dat veel makkelijker. Je kunt de kennis die je opdoet vaak ook meteen toepassen in je onderneming en je (dagelijkse) werkzaamheden. Kijk bijvoorbeeld naar het linkbuilden. Wanneer je dit heel erg graag zelf wilt kunt, kan dat natuurlijk. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het toch nog uit te besteden en dan te bekijken hoe de professionals het doen. Het bedrijf 1gooddesigner kan je daar erg goed bij helpen. Zij zijn experts op het gebied van linkbuilden.

Linkbuilden op je eigen niveau

Door de verschillende vormen die binnen linkbuilden bestaan kun je een uitgebreide keuze maken over hoe jij je website hoger in Google terecht wilt laten komen. Je kunt bijvoorbeeld links kopen, maar je kunt er ook meer moeite in stoppen door blog posts te schrijven voor andere websites, zodat daar je link op geplaatst kan worden. Linkbuilden kan dus al op een hele simpele manier die helemaal niet zoveel tijd kost, maar je kunt er dus ook meer tijd in stoppen. Belangrijk daarbij is dat je onthoudt dat het voor Google niet alleen over kwantiteit gaat, maar met name kwaliteit staat hoog in het vaandel bij hen. Ze vinden het dus belangrijker dat de websites waarop de link staat zelf ook een hoge score hebben (die bepaald wordt door Google) dan dat je link staat op een heleboel websites die niet die hoge score hebben. Wanneer je links koopt in je linkbuilden strategie zit je vaak in de laatste categorie. Dit zal je helpen om hoger in Google te komen, maar er zijn andere strategieën die beter werken en die het linkbuilden uiteindelijk veel makkelijker maken. Daarnaast heb je dan ook het voordeel dat er niet alleen meer bezoekers op je website komen via Google, maar ook via de websites waar de links op staan. Het kost je iets meer tijd, maar levert je ook meer op.


Comments are closed.