Nieuws

Haloclinic: oplossing van lichamelijke klachten in een zoutkamer

woensdag, 5-12-2018  

Haloclinic: oplossing van lichamelijke klachten in een zoutkamerOnze dochter is nu acht jaar en begon bij twee maanden na de geboorte de eerste klachten te krijgen. Ze had rode, schrale wangetjes. Haar huid was op die plekken droog en schilferig en ondanks haar jonge leeftijd, was het voor ons overduidelijk dat het heel erg jeukte. Er waren nachten, dat we haar huilend uit haar bedje haalden, omdat ze zichzelf tot bloeden toe had opengekrabd. De rode, droge plekken breidden zich later uit naar haar armen en bovenbenen en op haar vierde jaar was het grootste gedeelte van haar lichaam aangetast door eczeem. In eerste instantie kregen we van de huisarts een vaselinecrème met een hormoonzalf klasse 1 uitgeschreven. In korte tijd zaten we op hormoonzalf klasse 3, maar het effect was elke keer tijdelijk. We hebben een dermatoloog bezocht, een Ayurvedische arts, een arts in het buitenland… als ouder voel je je hulpeloos en wil je er alleen maar voor zorgen, dat je kind verlichting krijgt van de klachten. We zaten er flink doorheen toen ik van mijn collega de tip kreeg om halotherapie te volgen bij haloclinic. Zij bezoekt haloclinic voor haar astma en heeft directe verlichting ondervonden vanaf de eerste behandeling. Een klein onderzoekje op internet deed ons besluiten om een afspraak te maken bij haloclinic. De beste beslissing die we sinds de geboorte van onze dochter hebben genomen!

Haloclinic ook voor eczeem

Mijn collega vertelde mij, dat de behandeling bij haloclinic een medicijnvrije en volledig natuurlijke behandelwijze is. Bij de eerste (vrijblijvende) sessie kregen wij de werking van halotherapie, ook wel zouttherapie genoemd, uitgelegd. In een soort zoutkamer, waarin de muren en vloeren zijn voorzien van een natuurlijk natuurzout, worden zoutdeeltjes door een verstuiver de ruimte in gespoten. Hierdoor wordt een natuurlijk klimaat nagebootst, waarbij de cliënt de zoutdeeltjes die in de lucht rondzweven inademt. Halotherapie bij haloclinic zou in het algemeen ontstekingsremmend werken en daarbij het immuunsysteem bevorderen. In het geval van onze dochter zou halotherapie de volgende voordelen hebben:

  • een verminderde kans op huidontstekingen;
  • het verminderen en zelfs laten verdwijnen van jeuk;
  • een meer gehydrateerde huid;
  • het verdwijnen van onrust en roodheid van de huid;
  • een verhoogde algehele weerstand van de huid.

We hebben niet durven hopen, dat deze effecten zouden optreden na een eerste sessie bij haloclinic, maar een paar dagen na de eerste sessie leek onze dochter minder te krabben. We hadden niks te verliezen, dus we hebben een vervolgafspraak ingepland.

Www.haloclinic.nl

Waar onze dochter eerder opkeek tegen bezoekjes aan artsen, keek zij uit naar de halotherapie. Ze zag het eerder als een speeluurtje dan een eczeembehandeling. Voor kinderen heeft haloclinic een speciale kinderkamer ingericht. Deze kamer is net als alle andere behandelruimtes voorzien van natuurzout, maar is ingericht met kindermeubels en speelgoed. Terwijl onze dochter aan het spelen was, werd zij van buitenaf door de zoutdeeltjes in de lucht behandeld voor eczeem! Voor de ouders is er ook een zitje, waardoor wij gewoon bij de behandeling aanwezig konden zijn. De halotherapie is niet schadelijk voor mensen, die geen behandeling nodig hebben. Na drie maanden (we kunnen het bijna niet geloven) is onze dochter vrij van krabben. Haar huid is aanzienlijk van kwaliteit verbeterd: minder rood, beter gehydrateerd en veel rustiger. Wij gaan eenmaal per week naar haloclinic voor een sessie en dat is het ons meer dan waard! We kunnen het met deze resultaten niet geloven, dat halotherapie in de medische wereld niet als oplossing wordt aangeboden. Deze therapie bij haloclinic heeft ons gezinsleven weer zorgenvrij gemaakt, we hebben onze dochter weer terug gekregen.


Comments are closed.