Bedrijven en Bedrijfsleven

It recruitment

zaterdag, 1-9-2018  

Voor het aannemen van het juiste ICT personeel is it recruitment van Aatop de ideale groep. Graag zetten zij hun deskundigheid in om de juiste mensen in jouw bedrijf te plaatsen. Door hun kennis toe te passen voor de bedrijven en de klanten zijn zij in staat de juiste match tot stand te brengen. Al zeker tien jaar lang zijn zij actief op de ICT-arbeidsmarkt. Hierdoor hebben zij een grote portefeuille weten op te bouwen aan bedrijven en professionals. Naast hun ervaring, kennis en database is de persoonlijke benadering van deze it recruitment voor veel bedrijven en ICT-ers een reden om Aatop in te schakelen. De recruiters gaan graag een persoonlijk gesprek aan om het bedrijf of de persoon beter te leren kennen. Voor bedrijven geldt dat zij de tijd nemen om goed de vacature in kaart te brengen. Wat voor persoon zoek je op deze functie? Met welke personen gaan zij werken? Welk niveau wordt gevraagd en welke ontwikkeling wordt verwacht. Omgekeerd geldt ook dat een bedrijf graag wilt weten wie de recruiter van Aatop precies is. Het is altijd prettiger een gezicht te zien bij een contactpersoon. Dit weet it recruitment van Aatop als geen ander en staan hier ook zeker open voor.

De weg van it recruitment

Het aangaan van een kennismakingsgesprek via aatop-ict.nl is daarom vaak de eerste stap in het proces van it recruitment. Onder het genot van een kop koffie of een andere warme of koude drank maak je kennis met de recruiter. Die vraagt bij jou de informatie na over de vacature, zodat ook duidelijk wordt welke werkzaamheden hieraan gekoppeld zijn. Dit helpt zeker bij de communicatie naar de potentiele kandidaten toe. Wanneer de it recruitment de functie goed in kaart hebben, is de kans groter dat de juiste kandidaten jouw kant op komen. De it recruitment van Aatop maakt de eerste selectie en sturen de CV’s naar jou toe. Jij bepaalt met wie je een gesprek aan wilt gaan en wie uiteindelijk de baan krijgt. Bij alle stappen wordt jij op de hoogte gehouden van de voortgang. Met name bij het zoeken van de kandidaten. Zodra ze bij jou op gesprek worden uitgenodigd, heb jij of je collega meer in de hand. Voor de selectie word je op de hoogte gehouden van de gang van zaken. Of er al kandidaten zijn gesproken? Of er geïnteresseerden zijn? Mogelijk dat er vragen van kandidaten naar boven komen die met jou worden besproken. De it recruitment zal dan uiteraard bij jou komen om de vragen van de klanten naar behoren te beantwoorden.

Een nieuwe collega

Voor het aannemen van een nieuwe medewerker biedt Aatop it recruitment meerdere opties. Zo is het niet noodzakelijk om het dienstverband via Aatop te laten verlopen of de kandidaat direct een contract aan te bieden. De bedrijven hebben alle vrijheid om het dienstverband te kiezen die aansluit bij de huidige situatie van het bedrijf. Mocht het mogelijk zijn de kandidaat direct in dienst te nemen, dan kan dat gewoon. Wil je liever niet de nieuwe medewerker op jullie eigen payroll zetten, dan mag het ook verlopen via de payroll van Aatop. Je zit niet vast aan een aantal uren en een afkoopsom. Mocht de kandidaat een succes zijn en het bedrijf kan zelfs een contract aanbieden, dan kan die persoon kosteloos in dienst komen bij jullie. Een andere constructie is het aannemen van een ZZP-er. In de database van it recruitment staan genoeg ZZP-ers waarvoor Aatop bemiddelt en die door bedrijven ingehuurd kunnen worden. Een vacature hoeft niet lang open te staan, dankzij de snelle en efficiënte werkwijze van Aatop it recruitment.


Comments are closed.