Nieuws

Loopbaanadvies Friesland van de sollicitatiespecialist

dinsdag, 23-12-2014  

Bent u op zoek naar loopbaan advies Friesland? De sollicitatie specialist staat voor u klaar om u te helpen in deze spannende tijd op zoek naar een baan die aansluit bij uw capaciteiten. Training en advies staan centraal in onze werkwijze. Wij helpen mensen met het formuleren van hun wensen en vermogens en komen op deze manier tot een duidelijk formulering van uw capaciteiten die er toe zal leiden dat u beslagen ten ijs komt op een sollicitatie. Het is tegenwoordig moeilijk om een baan te vinden. Door de crisis ligt de lat hoger. Er zijn vele gegadigden voor een enkele functie en de meeste sollicitanten zijn zeer hoog opgeleid. Hoe komt u dan aan een baan? Loopbaanadvies Friesland gaat samen met u aan de slag om er voor te zorgen dat u de juiste toon aanslaat. Waarom is het tot dusver nog niet gelukt om een baan te vinden? Mocht u wel op gesprek komen maar kreeg u de baan niet of was het juist andersom? Mocht u iedere keer niet op gesprek komen maar heeft u in het verleden gemerkt dat wanneer u wel op gesprek mag komen u vaak snel wordt aangenomen. Loopbaanadvies Friesland concentreert zich helemaal op u. We kijken met aandacht naar uw situatie en gaan samen ontdekken wat er beter kan om op die manier uw kansen op de markt te vergroten. Het doorbreken van deze patronen zal een van de doelstellingen zijn van loopbaanadvies Friesland. Loopbaanadvies Friesland kijkt naar de positieve kanten van mensen. We benadrukken de kwaliteiten en niet de gebreken en geloven in deze aanpak met hele ons hart en ziel. Een aantal kernwaarden van loopbaanadvies Friesland hebben wij hier onder voor u op een rijtje gezet:

  • authenticiteit; we zijn allemaal uniek en daarom hebben we allemaal iets te bieden
  • oprecht en eerlijk handelen betekent resultaat; de juiste baan moet ook passen
  • uit de box denken; open staan voor andere mogelijkheden
  • de eigen kwaliteiten; aandacht voor de kracht van mensen
  • zorgvuldig kijken en luisteren naar elkaar; leren luisteren

Loopbaanadvies Friesland: zelf ontdekken

Loopbaanadvies Friesland concentreert zich op de omgeving Friesland. De bewustwording van uw eigen kracht is een belangrijk onderdeel van het vinden van de juiste baan. Deze zoektocht staat dan ook centraal in het loopbaanadvies Friesland. Het zelf ontdekken moet altijd leidraad zijn. Wij zullen u dus niets voorkauwen tijdens het loopbaanadvies Friesland. Wij zullen u enkel begeleiden tijdens het loopbaanadvies Friesland. Een veel voorkomend probleem bij mensen die op zoek zijn naar een baan, is dat ze na verloop van tijd hun zelfvertrouwen kwijtraken. Het is niet aangenaam om afgewezen te worden en mensen zijn nu eenmaal van nature erg gevoelig voor afwijzing. Doordat mensen steeds gevoeliger worden voor de afwijzing gaan ze vaak ontwijkend gedrag vertonen. Dit resulteert in allerlei zaken zoals het uitstellen van het versturen van een brief, het liever niet opnemen van de telefoon of het niet zelf durven oppakken van de telefoon. Op deze manier wordt de kans steeds kleiner dat mensen een baan vinden en het ontwijkende gedrag alleen maar groter. Door deze houding zal de kans op afwijzing daarnaast ook nog eens toenemen en mensen komen in een vicieuze cirkel waar ze moeilijk uitkomen. Een advies dat wij veel geven is; pak de telefoon op! Na een aantal gesprekken komen we er vaak achter dat mensen veel beter weten wat ze kunnen en waar hun kracht ligt dan ze denken. Ze hebben alleen dat steuntje in de rug nodig om zich ook weer op de voorgrond te plaatsen. Veel bedrijven zijn op zoek naar talent, maar de meeste mensen worden aangenomen binnen het netwerk. Daarom moet u zorgen dat u binnen dat netwerk valt door u zichtbaarheid te vergroten. In het Engels zeggen we wel eens ‘put yourself out there!’

Loopbaanadvies Friesland; begeleiding

U bent al maanden, zo niet langer op zoek naar een baan en het wil maar niet lukken. U kunt inmiddels wel zeggen dat u vastloopt in het proces. U vervalt in oude patronen. U voornemens om op zoek te gaan naar banen, en brieven te sturen stranden al in de vroege ochtend als u een kopje koffie zet en wordt overvallen door de leegte van de dag waarin niets kan en tegelijk alles mogelijk is. Geen werk hebben is voor veel mensen heel erg zwaar. U moet namelijk zelf de discipline opbrengen om op zoek te gaan, iedere dag weer. Er is geen baas die u vertelt dat u op moet staan en wat we bij veel mensen zien is dat ze hun energie naar verloop van tijd kwijtraken. Loopbaanadvies Friesland biedt ondersteuning in deze periode op zoek naar een nieuwe baan. Wij zorgen voor een klankbord en bedienen u van advies. Ook in deze periode van het leven is het belangrijk om op zoek te gaan naar de eigen kracht en daar kunnen veel mensen wel een steuntje in de rug bij gebruiken. U staat er niet alleen voor en u bent ook niet alleen, want vele mensen zijn samen met u op zoek naar een nieuwe baan. Hoewel veel mensen het zoeken naar een baan als iets vervelends zien, kunt u het ook beschouwen als een periode van grote persoonlijke groei. U moet namelijk alles uit uzelf halen en door deze periode heeft u ook tijd om te reflecteren en stil te staan bij waar u op dit moment staat. Neem contact op voor meer informatie. Wij helpen u graag op weg!


Comments are closed.