Financiën en Verzekeringen

Meerbijstand.nl helpt u met al uw uitkeringsproblemen

dinsdag, 31-3-2015  

Een uitkering aanvragen is altijd een vervelend iets. Het is nooit leuk om geen werk te hebben en voor hulp bij de overheid aan te kloppen. Daarom is het al helemaal vervelend als hier ook nog eens iets mis gaat. Het komt vaak voor dat mensen verkeerd worden geïnformeerd of dat er iets mis gaat met de aanvraag van een uitkering. Zo komt het er vaak op neer dat mensen geen eten kunnen kopen omdat de overheid de aanvraag niet goed verwerkt. Meerbijstand.nl kan u helpen met het aanvragen van een uitkering en ervoor zorgen dat er niets fout gaat.

Wat is meerbijstand.nl en hoe werkt het?

Meerbijstand.nl is een organisatie die deel is van Blat advocaten in Zeist. Bij dit advocaten kantoor werken allemaal advocaten die ervaren zijn in het behandelen van zaken die te maken hebben met de sociale dienst en het UWV. De advocaten van meerbijstand.nl hebben allemaal verschillende procedures gehad waarbij ze het UWV of de sociale dienst moesten aanvechten. Deze advocaten hebben dus veel ervaring en passen dit graag toe voor mensen die recht hebben op bijstand. Wanneer u denkt recht te hebben op een uitkering kunt u bij meerbijstand.nl terecht. U kunt contact met meerbijstand.nl opnemen via de website, door een telefoontje te plegen of door een email te sturen. Een van de ervaren advocaten zal dan met u om de tafel gaat en kijken wat de mogelijkheden zijn. Allereerst zal gekeken worden of u recht heeft op rechtsbijstand of dit al hebt. Als dit niet het geval is zullen er duidelijke afspraken gemaakt worden zodat u toch gebruik kunt maken van de diensten van meerbijstand.nl tegen realistische tarieven. Hierna zal het proces bestaan uit drie stappen, namelijk:

  • De beslissing van het UWV of de sociale dienst naar meerbijstand.nl sturen
  • nl beoordeeld het probleem
  • nl maakt kosteloos bezwaar aan tegen de beslissing

De eerste stap is dat u de beslissing die het UWV of de sociale dienst heeft genomen naar meerbijstand.nl stuurt. U heeft als het goed is een brief gekregen waar het UWV of de sociale dienst u schriftelijk mededeelt wat hun besluit is. Hier staan dus de dingen waar u het waarschijnlijk niet mee eens bent, anders zou u niet gebruik maken van de diensten van meerbijstand.nl. De brief zal vervolgens worden beoordeeld door de ervaren advocaten die hier werken. Vervolgens zal in overleg met u worden gekeken wat de mogelijkheden zijn. Het kan bijvoorbeeld zijn dat uw bezwaar ongegrond is, maar dit is meestal niet het geval. In de meeste gevallen zal er juist gekeken worden hoe ver u in samenwerking met uw advocaat kan gaan. De advocaat zal u nu dus gaan helpen om te krijgen waar u recht op heeft. In het geval dat er inderdaad basis is om bezwaar tegen het besluit aan te tekenen dan zal de advocaat van meerbijstand.nl kosteloos bezwaar aan gaan tekenen bij het UWV of de sociale dienst. In samenwerking met u zal een brief worden opgesteld die u zal moeten ondertekenen. Vanaf dan zult u moeten wachten op de beslissing die de desbetreffende instantie neemt.

Waarom gebruik maken van meerbijstand.nl?

Het klinkt allemaal mooi, maar wat zijn nou de voordelen van het gebruik maken van de diensten van meerbijstand.nl? Globaal gezien zijn er drie grote voordelen van het gebruik maken van hun diensten. Ten eerste zijn er vaak mensen die zich laten wegsturen door de desbetreffende instantie voordat de uitkering überhaupt is aangevraagd. Dit is onterecht, u mag namelijk altijd een aanvraag voor een uitkering indienen. Laat u dus niet imponeren door de grote praatjes van een medewerker. Ook is het vaak zo dat een beslissing van het UWV of de sociale dienst erg lang kan duren, dit kan voor veel mensen betekenen dat ze geen eten kunnen kopen. Veel mensen weten echter niet dat ze na vier weken wachten recht hebben op een voorschot van 90 procent en na tien weken wachten kunt u zelfs een boeten afdwingen. Dit zijn dingen die menig mens niet weet en als mensen dit al weten dat is het vaak onbekend hoe ze er iets aan kunnen doen. Al dit soort dingen zijn gebeurtenissen waar meerbijstand.nl bij kan helpen. De advocaten die er werken hebben dit soort dingen al vaak gedaan en weten dus precies hoe ze het moeten aanpakken. Ten tweede is een vaak onbekende regel dat mensen recht kunnen hebben op aanvullende uitkeringen. Dit aanvragen kan ook iets zijn waar meerbijstand bij kan helpen. Ook kan het zo zijn dat mensen juist iets terug moeten betalen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat u enkele maanden geen recht heeft gehad op een uitkering en dat u dit terug moet betalen. De advocaten die daar werken kunnen u helpen uitzoeken of het inderdaad terecht is dat u het moet terug betalen maar ook kunnen ze gunstige betalingsregelingen treffen en het u zo gemakkelijk mogelijk maken op de schulden af te betalen. Ten derde is alles wat met vakantie te maken heeft iets waar veel mensen de hulp van meerbijstand.nl bij inschakelen. Iedereen heeft recht om op vakantie te gaan met behoud van uitkering, maar hoe lang mag dit precies en hoe werkt het? Het is bijvoorbeeld erg belangrijk dat u het van te voren aangeeft en dat u niet langer weg blijft dan de toegestane tijdslengte. Meerbijstand kan u helpen om dit uit te zoeken.


Comments are closed.