Cursus en Opleidingen

Met Black Belt training kunt u de bedrijfsvoering verbeteren

woensdag, 11-3-2015  

Vrijwel alle bedrijven in Nederland, maar ook buiten Nederland, hebben te maken met de weerbarstigheid van de markt en moeten veelal krimpen en misschien zelfs mensen ontslaan, of loonkortingen bewerkstelligen, om het nog maar niet te hebben over de bedrijven die failliet gaan. En ook met de bedrijven waarmee het goed gaat, zal het niet altijd als vanzelfsprekend goed blijven gaan. Ook voor die bedrijven zullen omstandigheden veranderen en zal uiteindelijk het bedrijfsproces efficiënter moeten worden om het huidige marktaandeel niet te verliezen. Dat is mogelijk met een Black Belt training of het inhuren van een Black Belt professional die bij uw bedrijf mee komt lopen en de bedrijfsvoering eens even flink zal verbeteren. Het is bijvoorbeeld vaak makkelijk gedacht dat als het slecht gaat met een bedrijf dat je gewoon de kosten moet drukken, door bijvoorbeeld de helft van het personeel te ontslaan. Uiteraard bespaart dat een hoop kosten, en misschien wel zoveel dat het bedrijf er financieel weer goed voor staat, maar de vraag is of je vervolgens nog kunt leveren wat u als bedrijf graag zou willen leveren. U moet zich dus afvragen welke producten en diensten u absoluut wilt aanbieden en wat de minimale vereisten zijn om dat goed te kunnen doen. Op deze manier bent u lean bezig, een van de Black Belt trainingen. Van daaruit kunt u weer kijken of er nog financiële ruimte is om er wat bij te doen. Dat betekent ook dat u goed moet kijken naar de huidige bedrijfsvoering. Het kan zijn dat u bepaalde onderdelen al jaren zo hebt ingericht, maar dat die niet meer optimaal werken voor de manier waarop u nu moet gaan werken. Dat kan dan weer betekenen dat u pijnlijke keuzes kan moeten maken, bijvoorbeeld dat u personeel moet ontslaan dat langer bij het bedrijf werkt dan u zelf, of dat u machines moet afschrijven die uw opa nog heeft gebouwd, of dat u afscheid moet nemen van die vriendelijke secretaresse, met wie u altijd een vriendelijk praatje kon maken over de voetbalwedstrijd van uw zoon en van de plannen voor komend weekend, maar die eigenlijk te weinig werk heeft om efficiënt voor uw bedrijf ingezet te worden. Een Black Belt professional kan u hier natuurlijk in ondersteunen: u helpen het bedrijf lean en mean te maken, geschikt om in de moeilijkste markten niet alleen te overleven, maar ook nog een mooie winst te maken, zonder dat het ten koste gaat van het bedrijfsproces, of concreter, zonder dat personeel met veel kennis van zaken het bedrijf verlaten en personeel dat nog ingewerkt moet worden achterblijft, gemotiveerd weliswaar, maar ook door gebrek aan ervaring nog wat onkundig, en nog niet geheel vertrouwd met de bedrijfscultuur waar u als bedrijf voor wilt staan.

Veel verschillende trainingen in Black Belt

Als u kijkt op onze website www.symbolbv.nl/training/lean-six-sigma-black-belt-industrie, ziet u dat we Symbol business improvement heten. Wij zijn een bedrijf dat zich onder meer heeft gespecialiseerd in het geven van Black Belt trainingen. We geven van die Black Belt trainingen door heel Nederland en België en die zijn bedoeld voor elke werknemer. Het is onze overtuiging dat iemand met een Black Belt achtergrond een goede kans maakt om op termijn bedrijven te gaan leiden. Het is dus uitdrukkelijk niet alleen geschikt voor managers, hoewel die er natuurlijk ook zeer veel aan zouden hebben, aan die Black Belt training, en het ook wat directer kunnen toepassen, maar ons doel is ook om een toekomstig kader van leidinggevenden op te leiden die ons land zal voorzien in bedrijven die de internationale concurrentie met een glimlach en een instelling van hard werken is goed voor een mens tegemoet zal treden. Een overzicht van mogelijke trainingen:

  • Productie Management
  • Project Management
  • Proces Management
  • Statistische Analyses
  • Hoshin Planning

En uiteraard is dit overzicht veel te beperkt om alle mogelijkheden goed weer te geven. Kijkt u gerust eens op onze website voor al onze Black Belt trainingen: www.symbolbv.nl/training/lean-six-sigma-black-belt-industrie. Daar ziet u ook waar de Black Belt trainingen gegeven worden, maar het is geen gek idee om voor de trainingen een stukje te reizen, want als u eenmaal een Black Belt training genoten heeft, zult u ook erkend worden als een Black Belt, als een echte innovator, als iemand die haarfijn doorheeft welke processen er zich afspelen binnen een bedrijf en welke aan verbetering toe zijn, van welke u eventueel afscheid zou moeten nemen.

Inschrijven voor Black Belt trainingen

Als u nauwelijks wachten kunt om u in te schrijven voor Black Belt trainingen, wat wij kunnen begrijpen, is ook daarvoor alle informatie terug te vinden op onze website: www.symbolbv.nl/training/lean-six-sigma-black-belt-industrie. Daar kunt u per Black Belt training precies zien voor wie die bedoeld is, wat de inhoud van de training zal zijn, waar die gehouden wordt, kortom alle praktische informatie is daar te vinden. Het makkelijkst kunt u per mail, te vinden bij de contactinformatie even contact met ons opnemen, en vermeld dan in het onderwerp of in de lopende tekst de term Black Belt training en aan welke u graag deel wenst te nemen en dan nemen wij zo spoedig mogelijk en altijd binnen een werkdag contact met u op. Waar wacht u nog op voor u begint met uw training, die u tot een topbedrijfskundige maakt, tot een werknemer die precies inziet hoe het bedrijf beter ingericht kan worden, als een topwerknemer.


Comments are closed.