Cursus en Opleidingen

Muziek educatie centrum Amsterdam

zaterdag, 3-2-2018  

Muzikale vorming is voor ieder mens belangrijk en daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen! Daarom biedt het muziek educatie centrum Amsterdam al lessen aan vanaf de babytijd. Uit onderzoeken blijkt steeds weer dat muzikaliteit, het leren lezen van noten en het musiceren op veel andere aspecten in het leven een positieve invloed heeft. Zo is bijvoorbeeld gebleken dat de beide hersenhelften zich beter ontwikkelen en dat het kinderen beter lukt om te leren als zij een muziekje horen of met liedjes aan de slag zijn geweest. In het muziek educatie centrum Amsterdam weten ze dit als geen ander en willen ze ieder kind de kans geven om zich zo goed mogelijk op dit gebied te ontwikkelen. En daarbij is het zo dat een vroege start natuurlijk altijd positief is. Ben jij in deze omgeving woonachtig en heb jij zelf een kleintje? Dan is het dus zeker de moeite waard om te overwegen naar hun cursussen toe te gaan! Niet omdat je per se wilt dat jouw zoon of dochter later een uitstekende muzikant wordt, maar gewoon omdat je hem of haar de beste ontwikkeling gunt. En het muziek educatie centrum Amsterdam bezoeken draagt daar zeker aan bij.

Verschillende cursussen bij muziek educatie centrum Amsterdam

Hoe gaat dit nu allemaal precies in het werk, waarvoor kun je nu terecht bij het muziek educatie centrum Amsterdam? Zij bieden voor baby’s en peuters, van één tot vier jaar oud, leuke ouder-kind cursussen aan. Iedere cursus bestaat uit tien lessen, waarin er op een speelse manier gewerkt wordt aan muzikaliteit en gevoel voor ritme. Dit kan op verschillende manieren gedaan worden, bijvoorbeeld door:

  • het klappen in de handen
  • het zingen van liedjes
  • het gebruiken van eenvoudige muziekinstrumentjes
  • het inzetten van andere middelen, zoals ballonnen en linten

Doel van het muziek educatie centrum Amsterdam is dat de kleintjes zich veilig voelen om uit te proberen en zich zo op een natuurlijke manier te ontwikkelen. Door de lessen zal niet alleen de muzikaliteit en het ritmegevoel verbeteren, maar wordt ook de motoriek beter ontwikkeld, net als de omgang met andere kinderen. Ze zullen immers af en toe op hun beurt moeten wachten, aangezien niet iedereen tegelijk hetzelfde instrumentje kan gebruiken. Ook is gebleken dat de spraak- en taalontwikkeling positief beïnvloed wordt door het volgen van lessen bij muziek educatie centrum Amsterdam.

Thuis aan de slag

Niet alleen tijdens de cursus bij het muziek educatie centrum Amsterdam gaan jij en je kindje samen aan de slag, ook thuis kun je verder gaan met het leren van deze dingen. Je krijgt namelijk de liedjes waar mee gewerkt wordt toegestuurd, zodat je die ook thuis kunt gebruiken. Door het oefenen van de genoemde dingen ook in het dagelijks leven te integreren, zal de ontwikkeling nog beter gaan. Lijkt dit je nu heel leuk, maar voel jij jezelf er eigenlijk wat ongemakkelijk bij omdat jij weinig muzikaal bent of geen ritmegevoel hebt? Dan is het goed om te weten dat het muziek educatie centrum Amsterdam ook cursussen voor volwassenen aanbiedt, zodat zij hun kinderen beter kunnen begeleiden. Ook voor mensen die werkzaam zijn in het onderwijs, in de crèche of het kinderdagverblijf is dit natuurlijk een aanrader. Je kunt bijvoorbeeld een cursus noten lezen volgen, zodat jij het notenschrift kun leren lezen. Daarnaast verzorgt dit centrum ook lessen op kinderdagverblijven, om samen met de medewerkers en de kinderen aan de slag te gaan. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die het muziek educatie centrum Amsterdam allemaal biedt? Neem dan eens een kijkje op hun website!

Lees meer…


Comments are closed.