Bedrijven en Bedrijfsleven

Pijn door een slechte werkstoel

zaterdag, 14-2-2015  

Werknemers in Nederland kennen veelal zittende beroepen. Achter het bureau of aan de loopbaan is het gebruikelijk om zittend hun werk te doen. Om die manier worden de benen meer ontlast en kan de werknemer gemakkelijker de standaard 8 uren per dag volhouden. Gezeten op een werkstoel kan de werknemer uitgerust aan de slag. Tenminste, dat is altijd het idee. Er is namelijk een veel voorkomend probleem waar elke werknemer op een gegeven moment wel eens meemaakt in zijn werkende carrière: een slecht afgestelde werkstoel. Of soms is deze stoel juist helemaal niet afstelbaar. Dit heeft pijnlijke gevolgen. Door een slechte afstelling van de stoel ten op zichte van de computer of de papieren, wordt het lichaam verkeerd belast. Het lichaam gaat dit compenseren en specifieke spieren worden, veelal onbewust, extra belast. Gevolg van deze slechte afstelling van de werkstoel ten opzichte van het bureau is wijdverspreid bekend. Namelijk: pijn aan de rug, de nek of het bekken. Deze pijntjes beginnen klein, maar kunnen al snel een groter probleem vormen op de werkvloer. Met het populaire Nieuwe Werken wordt dit probleem van slechte stoelen en slechte afstelling alleen maar groter. Werknemers worden verwacht flexibele werkplekken te nemen. Het komt dan vaak voor dat elke dag achter een ander bureau moet worden plaatsgenomen. Daarbij komt ook een ander bureaustoel. Deze heeft vaak totaal verkeerde afstellingen en daarmee komen snel weer nieuwe klachten. Een goed werkende en makkelijk verstelbare werkstoel is daarom ook essentieel in elk kantoorpand, maar ook op andere werkvloeren, zoals in de industrie, waar werk lang achtereen zittend wordt gedaan. Voor bedrijfsleiders is dan een extra investering in een goede werkstoel voor zijn personeel essentieel. Niet zodat er languit geluierd kan worden, maar zodat zijn werknemer geen last krijgt van rug-, nek- en bekkenklachten. Een gezonde werknemer is een blije werknemer. Deze investering in een verstelbare en robuuste werkstoel betaalt zich snel uit. Met de goede instructies wat een goede afstelling is, kan dit probleem snel aangepakt worden. Elk mens is anders dus ook elke instelling van de stoel moet worden aangepast. De meeste stoelen gaan uit van een gemiddelde van elke mens en bouwen daar een stoel voor. Gevolg: klachten van dat personeelslid dat net een andere lichaamsbouw is. Dat langer is of juist korter. Aan de hand van deze veelkomende problemen is een goede werkstoel een oplossing. Een goed bedrijf dat u daarbij kan helpen is Pro(t)action Products.

De goede werkstoel van staandwerk.nl

Op de website van staandwerk.nl vindt u de producten van Pro(t)action Product die u kunnen helpen bij uw probleem van een slechte werkstoel. Hun deskundigheid in dit onderwerp staat buiten kijf en ze hebben meerdere oplossingen voor verschillende ergonomische problemen op de werkvloer. Voor een goede werkstoel werken zij met twee uitstekende en goed geteste modellen, te weten de ErgoPerfect 1500S en de ErgoPerfect 2000S en ESD. Deze twee modellen lossen uw problemen op de werkvloer op. Ze zijn namelijk:

  • Robuust en kunnen dus tegen een stootje
  • Sterk en zullen niet snel slijten
  • Comfortabel waardoor uw werknemer lekker aan het werk kan.

Door hun robuustheid en sterkte zijn deze modellen ook uitstekend om in een industriële omgeving te gebruiken. Wat deze stoelen typeert en de ergonomische problemen van de werknemers aanpakt, is dat ze op maat gemaakt worden. Zoals eerder aangegeven is elk persoon anders en heeft andere wensen. Het op maat maken komt omdat de verschillende onderdelen waar de werkstoel uit bestaat in diverse uitvoeringen leverbaar zijn. Hierdoor kan niet alleen rekening worden gehouden met de werknemer, maar ook met het soort werk wat hij of zij uitvoert. Zo zijn er natuurlijk andere eisen wanneer u in een fabriek werkt en veel beweegt op de stoel, of wanneer u stil achter uw bureau zit. Pro(t)Action Products gaat ook verder dan alleen het leveren van de producten en persoonlijke afstelling. Zij voeren ook, indien u dat wenselijk acht en graag in kaart wil hebben, werkplekonderzoek uit. Zo houden ze gelijk rekening met de soort werkzaamheden en kunnen u ideaal adviseer in de specifieke producten en afstellingen. Ook wordt rekening gehouden met de laatste wetgeving op arbozorg waar een goede werkstoel zeker onderdeel van uitmaakt. Eventuele risico’s op lange- en ook korte termijn worden ook gelijk beschreven en onderzocht. Zoals u merkt, de deskundigheid op het gebied van de werkstoel gaat veel verder dan alleen de levering van de modellen.

Andere oplossingen

Naast de hoge kwaliteit en expertise wat betreft de werkstoel, is op de website van staandwerk.nl ook nog meer informatie over de andere producten en oplossingen die leverbaar zijn. Ze beschikken over een uitgebreid assortiment van ergonomische producten en andere oplossingen voor een gezonde werkplek. Ergonomische matten is een ander onderdeel waar verschillende problemen van veiligheid en preventie van spierklachten mee geholpen zijn. Daarnaast is ook het nodige informatie te vinden over vloeroplossingen zoals anti-slip matten, reflectiemateriaal en vloermarkering. Zoals u merkt heeft Pro(t)Action Products brede expertise en producten voor meer dan alleen de stoelen, stahulpen en andere oplossingen voor de ergonomische problemen op de werkvloer. Op de uitgebreide website van hun wordt duidelijk uitgelegd wat de verschillende producten en toepassingen zijn. Het bedrijf is gevestigd in Teuge vlakbij Apeldoorn. Gelegen in het midden van het land kunnen zij gemakkelijk naar elke uithoek in Nederland komen op bedrijven- en industrieterreinen om daar voor te zorgen dat het ziekteverzuim door slecht afstelbaar meubilair tot het verleden behoort.


Comments are closed.