Bedrijven en Bedrijfsleven

Puppytraining

zaterdag, 4-8-2018  

Hebben jullie een jong hondje in huis gehaald? Dan is het volgen van een puppytraining echt geen overbodige luxe! Mensen denken in het begin vaak dat dit niet nodig is, het beestje is immers nog zo klein en schattig, dat je niet door hebt dat hij dan ook vaak al wat ongewenst gedrag vertoont. Je denkt dat het vanzelf wel komt dat hij leert om te zitten of te liggen en om netjes mee te lopen aan de riem. Dat dit in het begin niet lukt, wordt vaak aan de jonge leeftijd geweten. Maar feit is dat zonder een goede puppytraining een hond vaak helemaal niet goed leert luisteren. Uiteraard is het wat afhankelijk van het soort ras dat je gekozen hebt, sommigen zijn nu eenmaal gemakkelijker in de omgang dan andere, maar feit is dat zonder het volgen van een gedegen cursus het gedrag vaak te wensen overlaat. En terwijl het nog grappig en schattig is als een puppy bij je omhoog springt of op mensen afrent, wordt dit een heel ander verhaal als het eenmaal om een grote hond gaat. Daarom is het dus altijd raadzaam om een puppytraining te volgen met je diertje, zodat je deze van het begin af aan meteen goed op kunt voeden.

Puppytraining levert veel voordelen op

Het volgen van een puppytraining levert zowel voor jullie als baasjes, als voor jullie diertje veel voordelen op. Een eerste voordeel is het feit dat jullie een betere band opbouwen. Door intensief samen een training te volgen, leren jullie elkaar beter kennen en daar heb jij profijt van, maar jouw hondje ook zeker. Daarnaast is het doel natuurlijk dat ongewenst gedrag afgeleerd wordt en dat bepaald commando’s natuurlijk juist aangeleerd worden. Als dit bij jullie beide duidelijk is, dan levert dit een goede verhouding tussen dier en mens op en dat is ook voor beide partijen prettig. Het voorkomt veel ergernissen en gemopper. Tijdens een puppytraining leert jouw hondje bovendien omgaan met andere honden en met andere mensen. Met andere woorden, hij wordt gesocialiseerd. Dit maakt de hond prettiger in de omgang en het zorgt ervoor dat hij later geen overlast zal verzorgen. In de cursus wordt bovendien duidelijk de rangorde vastgesteld. Dit klinkt wat hard, veel mensen willen graag vrienden met hun huisdieren zijn, maar voor een goede relatie met je hond is het juist van belang dat het duidelijk is dat jij de baas bent en boven hem staat. Ook dat kan in een puppytraining aangeleerd worden.

Astrid’s Puppyclass

In het hele land zijn verschillende hondenscholen te vinden waar je terecht kunt voor het volgen van een puppytraining. Woon jij in de wijde omgeving van Wassenaar, dan kun je het beste kiezen voor de cursussen van Astrid’s Puppyclass. In hun puppytraining wordt er gewerkt aan:

  • het opvoeden van de pup tot een sociaal betrouwbaar dier
  • het aanleren van diverse commando’s
  • netjes lopen aan de riem
  • bereiken van een juiste rangorde
  • in de mond laten kijken

Naast dit heel gericht aanleren van zaken, zit er ook in iedere les een spelmoment, waarop de aanwezige pups met elkaar kunnen spelen. Dit is voor hun socialisatie erg goed. Kan iedere puppy meedoen aan een dergelijke cursus? Nee, je kunt niet te jong beginnen. Pups moeten minstens negen weken oud zijn en ze moeten twee keer zijn ingeënt, om overdracht van ziektes te voorkomen. Wil jij meer weten over deze cursussen? Neem dan gewoon eens een kijkje op hun website, hier vind je meer informatie over hoe zijn de puppytraining aanpakken en ook over diverse vervolgtrainingen van Astrid’s Puppyclass vind je hier meer info.


Comments are closed.