Nieuws

Strafbeschikking ontvangen: meteen in actie komen

zaterdag, 17-1-2015  

Als u een strafbeschikking ontvangen heeft waar u het in zijn geheel niet mee eens bent, dan is het zaak dat u direct in actie komt. Een strafbeschikking komt naar veertien dagen namelijk vast te liggen. De strafbeschikking ontvangen, zal dan moeten worden voldaan. Welke straf dat precies is, kan zeer uiteenlopen. Het kan gaan om een boete, een taakstraf of een inbeslagname of ontzegging van een of ander soort. Ook kunnen er andere eisen worden opgelegd zoals een straatverbod of een afkickprogramma in het geval van openbare dronkenschap waarbij andere mensen slachtoffer werden van uw gedrag. Strafbeschikking ontvangen zonder dat er een rechter aan te pas is gekomen, is voor sommige mensen niet prettig en zij willen dan ook gebruik maken van hun rechten om in beroep te komen tegen deze uitspraak. Hoe gaat dat in zijn werk? Bij ons gaat dat als volgt in zijn werk. U heeft een strafbeschikking ontvangen. Dat is vervelend, want blijkbaar bent u het hier niet meer eens en wilt u in beroep komen tegen de straf die u is opgelegd. U neemt contact met ons. Op de website vult u een aantal gegevens in zoals uw persoonlijke gegevens en het soort zaak waar het over gaat. Binnen 24 uur zullen wij naar het formulier kijken en bij u terugkomen. Omdat er nadat u een strafbeschikking ontvangen heeft altijd enige haast bij komt kijken, zullen wij direct een afspraak met u plannen waarin wij de zaak in kaart brengen en in meer detail met u bespreken. Dit gesprek is nog altijd geheel vrijblijvend en aan dit gesprek zijn geen kosten verbonden. Het is namelijk ook bedoeld om een eerste contact te maken en in te schatten of een samenwerking realistisch is. Wij houden ons niet alleen bezig met zaken strafbeschikking ontvangen en het aanvoeren van beroep tevens richten wij ons op andere zaken. Hierbij moet u denken aan zaken:

  • hennepkwekerij opgerold
  • mishandeling
  • diefstal en drugsfeit
  • oplichting/rijden onder invloed
  • belediging en vernieling

Strafbeschikking ontvangen: OM-afdoening

Een vruchtbare samenwerking bestaat bij de gratie van een eerlijke en open communicatie. Dat is hel erg belangrijk en u zult er dan ook alles aan moeten doen om alle gegevens die u heeft die zouden kunnen dienen als ondersteuning van uw zaak aan ons te geven. Wij zullen natuurlijk met u meedenken over de aard van deze informatie en samen zullen wij uw zaak zo sterk mogelijk maken om de strafbeschikking ontvangen ongedaan te maken. Het openbaar ministerie of OM heeft, zoals vermeld, het recht om in een aantal gevallen straffen op te leggen zonder tussenkomst van een rechter. De naam die hier doorgaans aan wordt gegeven is ‘OM-afdoening’. Het maximum aantal jaren straf is zes jaar. Dat houdt in dat alle zaken waarop een langere straf staat wel eerst door een rechter moeten worden behandeld en deze kunnen dus niet worden afgedaan door de officier van justitie. Een strafbeschikking ontvangen die onder deze zwaarte valt zal dus altijd kunnen worden afgedaan en u heeft dan ook altijd recht om bezwaar te maken, mits u dat wel binnen twee weken doet. Als u graag meer wilt weten over wie wij zijn, of u zit met andere vragen omtrent het onderwerp, dan mag u ook altijd contact met ons opnemen. Wij zullen u dan altijd bedienen van advies en tevens voor vragen zullen wij altijd bij u terugkomen binnen 24 uur. Een aantal van de veel gestelde vragen over strafbeschikking ontvangen, kunt u vinden onder het gelijknamige kopje ‘veelgestelde vragen’. Hier vindt u de belangrijkste informatie die u nodig heeft.

Strafbeschikking ontvangen: pro deo advocaat inschakelen

U heeft een strafbeschikking ontvangen en u bent het er niet meer eens. U bent het er niet mee eens omdat u volledig onschuldig bent of u bent het er niet meer eens omdat de straf te hoog in volgens u. Dit zijn twee gevallen waar wij als kantoor vaak mee te maken krijgen. Bent u iemand die zich herkent in een van deze twee gevallen en heeft u net een strafbeschikking ontvangen die door de officier van justitie is afgedaan? Dan bent u bij ons op het juiste adres om bezwaar te maken. Ga naar onze website en vul het formulier in. Houdt belangrijke gegevens bij de hand en zorg er voor dat u alle vragen goed doorleest en correct beantwoord. Het is voor ons namelijk belangrijk dat wij volledige en juiste informatie ontvangen zodat wij kunnen zien of bezwaar maken ook zin heeft. Omdat wij vele jaren ervaring hebben met mensen die een strafbeschikking ontvangen hebben en hier tegen in beroep willen komen, kunnen wij vaak van te voren al een goede inschatting maken van de kans dat u zaak geseponeerd zal worden. Wij kunnen u alvast vertellen dat wanneer wij geen reden zien om in beroep te komen, wij hierover heel eerlijk zullen zijn. Natuurlijk is het wel zo dat u altijd recht heeft op een advocaat. Als u een laag inkomen heeft en u kunt een advocaat zelf niet betalen, dan zullen wij u een pro deo advocaat toewijzen die uw zaak zal behandelen. Een pro deo advocaat is niet een speciale advocaat die zich alleen maar bezighoudt met pro deo zaken. Nee. Deze advocaat is een advocaat die voor alle zaken wordt ingezet maar die uw zaak zal behandelen waarbij niet u, maar de overheid hem betaalt.


Comments are closed.