Bedrijven en Bedrijfsleven

Taxus Baccata bestellen?

vrijdag, 9-8-2019  

Een taxus baccata, ook wel een venijnboom genoemd, is een prachtige plant om je tuin mee te sieren of een mooie haag mee te maken. Deze plant komt van nature in Nederland voor. We zien deze plant dan ook veel in het straatbeeld. Omdat hij goed vertakt, zich goed laat snoeien en bovendien zeer oud kan worden, is het een perfecte plant voor een haag. Als de boom niet wordt gesnoeid, kan hij flink groot worden: wel tien meter! De plant is dus zeer flexibel en kan helemaal naar eigen smaak gebruikt worden.

Taxus Baccata tips

Ga je een taxus baccata kopen, denk dan bij het kiezen van de winkel aan de volgende dingen:

  • Hoe is de kwaliteit van de planten?
  • Kan de plant eventueel voor mij geplant worden?
  • Past de taxus baccata in mijn tuin?

Als je goed weet waar de plant vandaan komt, dan biedt dat meer zekerheid over de kwaliteit van de taxus. Je wilt immers geen slechte kwaliteit plant die je tuin ontsierd, of die direct afsterft. Koop je dus een taxus, zorg dan dat het bij een winkel is die een eigen kwekerij heeft. Zo heeft de website taxusbestellen.nl een eigen taxuskwekerij in Wekerom, waar de planten vandaan komen. De planten worden ieder jaar gekeurd door Nak Tuinbouw. Je bent daarmee direct gegarandeerd van kwaliteit. Je hebt dan ook drie maanden garantie op de planten.

De taxus baccata is makkelijk te planten door een geul te graven en de plant hierin te plaatsen. Vervolgens dient de plant een goede hoeveelheid water te krijgen. Afgeraden wordt om de planten bij een hoge temperatuur te planten. Ook moet u er bij het planten van de taxus baccata aan denken dat de waterafvoer goed is geregeld. De taxussen van taxusbestellen.nl kunnen ook altijd voor u geplant worden. Heeft u zelf geen idee hoe u een taxus moet planten, of wilt u gewoon graag dat het goed gebeurt? Neem gerust contact op met taxusbestellen.nl, ze helpen u met plezier en voorzien u graag van een goed en helder advies.

Taxus Baccata in mijn tuin?

De taxus baccata is een zeer flexibele plant, die een hoge sierwaarde heeft. De plant groeit snel, en kan in de zon, halfschaduw of schaduw goed gedijen. Afhankelijk van uw smaak kunt u de taxus op verschillende manieren snoeien. De plant past ongetwijfeld in uw tuininrichting, of u nu een moderne of een klassieke stijl heeft. En niet onbelangrijk: deze prachtige conifeer blijft het hele jaar door prachtig groen en is winterhard. Geen grauwe en kale winters dus met deze boom in de tuin. De vrouwelijke variant van de plant vormt zelfs mooie rode bessen in de herfst. Deze onderhoudsvriendelijke plant is niet voor niets een echte allemansvriend!

Wilt u dus een taxus bestellen, dan kunt u het beste kijken op taxusbestellen. Er zijn twee soorten taxussen te koop die geschikt zijn voor een haag:

  • Taxus baccata
  • Taxus media hicksii

Beide taxussen zijn erg populaire coniferen in Nederland. Welke soort het beste in uw tuin past, is afhankelijk van uw wensen. Kijk rustig eens rond op taxusbestellen.nl, en neem gerust contact op voor meer informatie.


Comments are closed.