Financiën en Verzekeringen

Tegen de WOZ waarde bezwaar maken

maandag, 24-12-2018  

Begin dit jaar ontving ik een brief van de gemeente, ze hadden de WOZ waarde van het huis vastgesteld en wilden dat via de brief aan ons doorgeven. De WOZ waarde van het huis wordt volgens mij elk jaar vastgesteld door de gemeente en ik heb hier vaker een brief over ontvangen. De laatste jaren veranderde de waarde slechts een klein beetje, maar dit jaar was er een flinke stijging. In eerste instantie was ik daar blij mee, mijn huis was meer waard geworden. Ik zocht de brief van het jaar daarvoor en zag dat mijn huis bijna 15% meer waard was geworden. Ik besefte me daarna dat dit een grote impact zou hebben op veel kosten die ik moet betalen. De WOZ waarde van een huis wordt gebruikt om voor verschillende belastingen de hoogte te bepalen. Ik wilde niet meer geld betalen en vooral niet omdat ik niets aan het huis had gedaan. Er was dit jaar en de afgelopen jaren niets anders dan de jaren daarvoor. Ik wist dat dit jaar de huizenprijzen gestegen waren en in onze gemeente ging dat erg snel, maar ik vond 15% meer veel geld. Ik zocht online op wat voor een impact een hogere WOZ waarde zou hebben en of ik tegen de WOZ waarde bezwaar kon maken. Ik las in verschillende artikelen dat je door een hogere WOZ waarde veel meer belasting moet betalen en dat het daarom beter is om tegen de WOZ waarde bezwaar te maken. In de brief van de gemeente las ik ook dat het mogelijk was om tegen de WOZ waarde bezwaar te maken en dat daar een termijn voor was. Ik wilde dit graag doen, maar ik wist niet hoe ik dit het beste kon aanpakken.

Hulp van Bezwaarmaker om tegen de WOZ waarde bezwaar te maken

Online zocht ik naar webpagina’s waar ik informatie kon vinden over hoe ik het beste tegen de WOZ waarde bezwaar kon maken. Ik vond verschillende pagina’s, maar ik vond het erg ingewikkeld. Ik las veel voorbeelden, maar wist niet hoe ik dit zelf kon toepassen. Ik zocht verder en vond toen de pagina  https://www.bezwaarmaker.nl/. Op de website van Bezwaarmaker las ik dat dit bedrijf particulieren en bedrijven helpt om tegen de WOZ waarde bezwaar te maken. Ik las dat het gratis is om via deze website bezwaar te maken en dat je veel kan besparen per jaar om dit te doen. Klanten hadden een gemiddelde besparen van 272 euro per jaar door dit te doen. Het bedrijf kon alles voor mij regelen en er waren geen kosten aan verbonden. Als het effect had om bezwaar te maken, dan zou de gemeente de kosten vergoeden aan Bezwaarmaker. Het leek mij verstandig om via deze website tegen de WOZ waarde bezwaar te maken, omdat ik niets te verliezen had. Ik hoefde alleen een aantal gegevens via de website in te vullen en dan zouden zij de rest regelen met de gemeente.

Het bezwaar hielp

Ik kreeg via Bezwaarmaker inloggegevens, zodat ik via de website gemakkelijk bij kon houden hoe het met mijn bezwaar ging. Een aantal maanden later kreeg ik bericht van Bezwaarmaker dat ze de WOZ waarde hadden bijgesteld naar beneden en dat ik hierdoor veel geld zou besparen. Voor mij had het veel zin om tegen de WOZ waarde bezwaar te maken en Bezwaarmaker hielp daar goed bij.

  • Je betaalt door een hoge WOZ waarde
  • Bezwaarmaker helpt particulieren en bedrijven
  • Zij doen bijna al het werk
  • Ik kon gemakkelijk veel besparen


Comments are closed.