Bedrijven en Bedrijfsleven

Verlicht je klachten met hypnotherapie

vrijdag, 2-8-2019  

De mens is een complex wezen en het zou veel te ver gaan om die complexiteit hier volledig uit de doeken te doen. Het is beter om je bij deze complexiteit te richten op delen van het totale complex. Het zijn altijd versimpelingen die als het ware los worden gekoppeld van het geheel. Je kunt bij een auto naar het stuur kijken, maar zonder auto is het stuur gewoon een rond ding waar je weinig mee kunt. Toch is het bij reparaties vaak handig om naar een object te kijken, zonder meteen het hele geheel er bij te pakken. Een dokter die een gebroken arm wil repareren, gaat niet ook naar de tenen, het hart en de hersenen kijken. Daarom is het soms handig om de mens te bekijken vanuit het perspectief van de hersenen en dan vooral vanuit de tweedeling tussen het bewuste en het onbewuste. Via hypnotherapie van HypnosePraktijk kun je toegang krijgen tot je onbewuste. Of, beter gezegd, de hypnose specialist zal toegang krijgen. Het idee is namelijk dat veel klachten die we ervaren zijn terug te voeren op bepaalde gewoontes en patronen die voortkomen uit ons onderbewustzijn. Het probleem is juist dat we ons hier niet van bewust zijn. Als je bewust bent en merkt dat je op een gedrag stuit dat niet goed is voor je, dan kun je dat meteen corrigeren. Een huilbui die voortkomt uit onbewuste gevoelens die gerelateerd zijn aan een trauma uit je jeugd dat je diep hebt weggestopt, kun je echter niet zomaar even corrigeren. Je weet immers niet waar het vandaan komt en juist als het een trauma betreft, dan heeft het een sterke invloed op je gevoelens en gedrag. Het zit als het ware diep verborgen in je hersenen. Eet stoornissen, woede-uitbarstingen, verslavingen aan bepaalde gedragingen of substanties, het komt allemaal voort uit jezelf en vaak kun je deze problemen verhelpen met hypnotherapie. Want als je namelijk gebruik maakt van hypnotherapie, dan gaat de hypnotiseur met jou aan de slag om die gewoontepatronen te doorbreken en te veranderen. In principe gaat hij deze verkeerde ‘instellingen’ aanpassen. Dat kan juist door hypnotherapie, want de hypnotiseur zal je in een trance brengen waarbij de strikte tweedeling tussen bewuste en onbewuste wegvalt. De deur naar het onbewuste gaat als het ware open en via de methodes van suggestie en dergelijke, kun je via hypnotherapie dus veranderingen doorvoeren. Daardoor kun je problemen die je hebt door compulsief gedrag en dergelijke verhelpen. Je haalt als het ware de motor weg die het verkeerde gedrag motiveert. De hersenen doen alleen maar wat ze gewend zijn. Daarom heb je gewoontes en daarom smeer je in de ochtend gedachteloos een broodje. Deze gewoontes zijn niet absoluut en kun je via hypnotherapie aanpassen.

Bij welke klachten kan ik gebruik maken van hypnotherapie

Er zijn tal van verschillende klachten waarbij je gebruik kunt maken van hypnotherapie. Denk bijvoorbeeld aan:Verlicht je klachten met hypnotherapie

  • Eetstoornis
  • Rook verslaving
  • Faalangst
  • Fobieën

Neem contact op voor het maken van een afspraak

Je kunt via hypnose-praktijk.nl contact opnemen als je een afspraak wilt maken voor hypnotherapie. Uiteraard zal men eerst een gesprek met aan aangaan om te ontdekken wat je klachten zijn en wat je hoopt te verwachten.


Comments are closed.