Bedrijven en Bedrijfsleven

Wat moet je doen als je geen salaris ontvangen hebt?

dinsdag, 15-1-2019  

Wat moet je doen als je geen salaris ontvangen hebt?Ik ben vier jaar geleden begonnen bij het bedrijf waar ik nu werk. Ik werk op kantoor bij een klein cosmeticabedrijf en vind het erg leuk werk. Ik was voor deze baan tijdelijk werkeloos en ik was erg blij toen ik bij dit bedrijf kon beginnen. Ik had op dat moment geld nodig, want ik had niet veel meer op mijn rekening staan en geen inkomsten. Aangezien ik nog niet zo lang klaar was met school, kon ik met een speciale constructie bij dit bedrijf beginnen, het was een soort betaalde stage. De eerste maanden verdiende ik niet veel, maar daarna werd ik aangenomen, dus het was de moeite waard. Mijn baas vertelde mij destijds dat ze weinig geld hadden en dat ze mij een basissalaris zouden bieden, maar de jaren daarna zou ik steeds een beetje loonsverhoging krijgen. Ik ging hier mee akkoord, omdat ik het geld nodig had en het werk erg leuk vond. Ik kreeg zoals mijn baas had aangegeven de beloofde verhogingen, waardoor ik nu beter verdien dan in het begin. Ik had destijds al het idee dat het niet goed ging met het bedrijf, omdat ze andere mensen ook met dit soort afspraken hun baan kregen. Voor een jong bedrijf is het soms moeilijk om te groeien en een goede omzet te maken. De laatste maanden werd mijn salaris steeds later gestort en de laatste keer had ik zelfs geen salaris ontvangen. Ik vroeg aan mijn baas waarom ik geen salaris ontvangen had en hij gaf aan dat ze financiële problemen hadden. Ik heb jaren voor een laag salaris voor het bedrijf gewerkt en heb het geld nodig, daarom vond ik het niet acceptabel dat ik geen salaris ontvangen had. Mijn baas zei dat ze het voorlopig niet konden betalen, maar ik had het echt nodig.

Hulp bij geen salaris ontvangen van Hanze Juristen

Online zocht ik wat ik kon doen als ik geen salaris ontvangen had en vond toen de website https://www.hanzejuristen.nl/geensalarisontvangen/. Ik kon hier veel lezen over dit onderwerp, bijvoorbeeld waarom de meeste werkgevers niet betalen en wat je er aan kunt doen. Veel bedrijven betalen bijvoorbeeld geen vakantiegeld, of gebruiken een salaris als pressiemiddel. Ze willen soms van iemand af en betalen deze persoon dan niet in de hoop dat ze ontslag nemen. Op deze website van Hanze Juristen las ik wat de juiste stappen zijn om alsnog je salaris te ontvangen. Ik had al gesproken met mijn baas om te vragen waarom ik geen salaris ontvangen had, de volgende stap is een aanmaningsbrief sturen. Via de website kon ik dit gratis doen. Hier reageerde mijn werkgever helaas niet op, waardoor ik de volgende stap toepaste. Via de website kon ik een incassobrief sturen, hiervoor moest ik 90 euro betalen, maar dan zou dit officieel gebeuren. Het bedrijf kreeg een aantal dagen om te betalen en moest daarna rente, de wettelijke verhoging en de incassokosten betalen.

Mijn salaris ontvangen

De incassobrief naar mijn werkgever hielp, ik kreeg snel reactie en mijn salaris op mijn rekening. Als dit ook niet zou helpen, dan waren er nog meer dingen die ik via de website kon regelen. Ze hebben zelfs pakketten voor mensen die geen salaris ontvangen. In de meeste gevallen betaal je niets, of een klein bedrag, maar je kan ook een jurist inschakelen. De website van Hanze Juristen is erg handig als je geen salaris ontvangen hebt, ik was er erg blij mee.

  • Er is veel informatie beschikbaar
  • Vaak betaal je niets, of weinig
  • Je kan ook een jurist inschakelen
  • Bij mij hielp het


Comments are closed.