Bedrijven en Bedrijfsleven

Werkplekonderzoek

zondag, 26-4-2015  

Hebt u de behoefte aan een werkplekonderzoek? Denkt u dat er iets niet pluis is? Of wilt u meer halen uit uw team? Of wilt u het roer eens omgooien omdat het even niet zo lekker gaat? Zo zijn er nog veel meer redenen te bedenken waarvoor een werkplekonderzoek zeer geschikt kan zijn. Wilt u een werkplekonderzoek laten uitvoeren? Dan bent u bij ons aan het goed adres. Wij van workfits.nl doen niets anders dan het uitvoeren van een goed werkplekonderzoek waar u uiteindelijk de vruchten van zult kunnen plukken. Welke aspecten komen er zoal aan bod tijdens een werkplekonderzoek? Kijkt u maar eens naar het volgende lijstje en laat u overtuigen:

  • werkplek
  • werkwijze
  • werktijden
  • werktaken
  • werkdruk

Allerlei woorden die te maken hebben met werk. Werk is niet altijd even leuk maar u kunt er als werkgever wel voor zorgen dat er een fijne sfeer is en dat men zonder zeuren en zwoegen zijn taken voltooid. We moeten immers allen leven en dan is het wel zo fijn dat u op een prettige manier met elkaar om kan gaan en er natuurlijk ook winst wordt gemaakt. Daarom hebben we deze vijf termen ook uitgekozen. De werkplek dient ergonomisch te zijn, goed verlicht en transparant zodat iedereen zich op zijn plek voelt en voldoende zonlicht tot zich krijgt in plaats van die vervelende tl-verlichting. De werkwijze dient helder te zijn en de instructies voor nieuwe werknemers moeten duidelijk en zichtbaar zijn. Communicatie is hierbij een sleutelbegrip en tijdens het werkplekonderzoek zal dan ook naar voren komen in hoeverre dit voor elkaar is. Uiteraard moet het duidelijk zijn wanneer iemand moet werken en dat moet men structureel vastleggen net als de manier waarop vrij kan worden gevraagd en dat soort dingen. De werkdruk dient acceptabel te zijn en daarom is het van groot belang dat duidelijk is wat er van iedereen binnen een bedrijf verwacht wordt: de werktaken moeten overzichtelijk zijn. Tijdens het werkplekonderzoek komen wij er achter en gaan we aan de slag om dit voor u te verbeteren.

Werkplekonderzoek nodig? Wij doen dit graag voor u

Na een werkplekonderzoek zult u een mooi verslag van ons krijgen met de pluspunten maar ook de minpunten binnen uw bedrijf op basis van de vijf punten waar we naar kijken tijdens een werkplekonderzoek. Uiteraard is het helemaal aan u om hier veranderingen in aan te brengen maar we kunnen ons voorstellen dat u niet voor niets ons hebt ingehuurd voor een werkplekonderzoek om er vervolgens iets mee te doen. Anders is het immers weggegooid geld. Het staat als een paal boven water dat we op deze manier al heel wat bedrijven hebben geholpen en ze dankbaar gebruik hebben gemaakt van onze tips. Want die zult ook u krijgen na het werkplekonderzoek en dan is het helemaal aan u om dit te implementeren binnen uw bedrijf. Uiteraard kunnen we u hierbij helpen, dat kunt u bij ons aangeven en daar doen we dan ook beslist niet moeilijk over. We onderzoeken ook de ergonomie binnen uw bedrijf. Slecht meubilair zorgt op de langere termijn voor diverse lichamelijke klachten, net als andere gevaren op de werkvloer. Als u met machines werkt zijn er weer geheel andere richtlijnen en is de kans op een ongeluk een stuk groter. Ook deze veiligheid valt onder de ergonomie en die kunnen we tijdens een werkplekonderzoek bepalen en bekritiseren. Maar in de meeste gevallen bekijken we kantoren en kijken we zelfs individueel naar de lichamelijke houding van uw werknemers. Hier kan men vaak veel verandering in aanbrengen zodat het lichaam minder snel slijt en ze hun werk beter uit kunnen voeren zonder allerlei nare klachten. Dat scheel u ook aanzienlijk in uw portemonnee omdat u dan geen onkosten hebt vanwege een hoog ziekteverzuim.

Wij zijn van alle markten thuis

Denkt u baat te hebben bij een werkplekonderzoek? Dan is er maar een ding dat u hoeft te doen en dat is het doorgeven van uw telefoonnummer. Wij bellen u dan zo spoedig mogelijk terug zodat u ons alles kunt gaan vragen over het werkplekonderzoek en onze andere services. Kijkt u eens rond op de site naar meer informatie en mocht u dan toch nog met prangende vragen zitten, dan kunt u ook zelf bellen of ons een e-mail sturen. Onze klantenservice zit bij wijze van spreke dag en nacht voor u klaar. Wilt u meteen een geheel vrijblijvende offerte aanvragen voor de kosten van een werkplekonderzoek? Ook dat kan online en dan ontvangt u binnen enkele uren al een offerte in de mail. Zo simpel is het, een kind kan de was doen dus schroom niet nog langer maar kies voor een werkplekonderzoek, dit kan enkel vele voordelen opleveren. Het ultieme doel van een werkplekonderzoek is het ontlasten van de werkdruk van de ideale werknemer. Daarom gaan we ook een op een met uw collega’s in gesprek om te zien wat we individueel kunnen betekenen en ook wat u kunt doen om dit doel te bereiken. Mocht de nood aan de man zijn en er ergonomische klachten zijn, dan kunt u zelfs onder fysiotherapeuten inroepen om deze klachten te doen afnemen. Dat is het handige van ons bedrijf, wij hebben de expertise in huis om u ook na het werkplekonderzoek te blijven helpen. Alles onder een dak, wat wilt u nog meer? We hebben al meer dan 10 jaar ervaring.


Comments are closed.