Financiën en Verzekeringen

Wilt u meer weten over kosten verkoop huis?

woensdag, 23-10-2019  

Wilt u meer weten over kosten verkoop huis? Dan bent u bij makelaarkosten aan het goede adres. Dit is namelijk een online platform wat u informeert over veel voorkomende kosten binnen de makelaardij. Het is namelijk zo dat niet elke makelaar dezelfde courtages en tarieven hanteert. Daarnaast verschillen de kantoren ook van kwaliteit. Makelaarskosten.nl heeft als doel om u een compleet overzicht van professionele makelaars te bieden, die eenvoudig te vergelijken zijn op basis van tarief. Op deze manier weet u welke aanbieders voor u interessant zijn maar ook welke betrouwbaar zijn om mee in zee te gaan.

Kosten verkoop huis

Een huis verkopen doet u niet zomaar. Maar wat de reden ook mag zijn, het liefst wilt u zo snel mogelijk uw huis verkopen. Maar er zitten ook kosten aan verkoop huis verbonden. En in de huidige woningmarkt is een snelle verkoop niet altijd vanzelfsprekend. Vaak lopen de kosten verkoop huis hoger op dan u gedacht had. Zo gaat het om de volgende kosten verkoop huis:

  • Marketingkosten: dit zijn kosten verkoop huis om er voor te zorgen dat de buitenwereld weet dat uw huis te koop wordt aangeboden. De kosten verkoop huis voor marketing bestaan uit verschillende online en offline activiteiten. Zo kosten een ‘Te koop’-bord in de tuin al ruim 100 euro en de professionele foto’s 150 euro. Zo kunt u ook nog denken aan kosten voor een promotievideo, advertentie op Funda en nog veel meer. Hoe minder belangstelling hoe meer marketing nodig is.
  • Kosten verkoopmakelaar: de verkoopmakelaar neemt de bovengenoemde activiteiten voor zijn rekening en streept deze weg tegen de makelaarscourtage na een succesvolle verkoop. Er zijn ook makelaars die een deel van de gemaakte kosten in rekening brengen onder opstartkosten. Van de kosten verkoop huis is de makelaar de grootste kostenpost. 
  • Kosten internetmakelaar: dit zijn makelaars die minder dienstverlening aanbieden en vaak ook minder kosten. Deze makelaars richten zich op het onderhandelingsproces. Er wordt een vast bedrag gerekend met een percentage van het onderhandelingsresultaat. Dit zijn lagere kosten verkoop huis, maar u moet hierbij zelf veel meer actie ondernemen.

Er zijn dus veel kosten verkoop huis waar u rekening mee moet houden. Bij de traditionele makelaar bent u de meeste kosten verkoop huis kwijt maar dan krijgt u er veel meer voor terug. Waardoor de keuze een stuk makkelijker moet worden, tenzij u zelf veel wilt ondernemen.

Algemene informatie

Wanneer u een huis gaat verkopen, komen er veel dingen bij kijken. Het is een ingrijpende beslissing en alle financiën moeten op een rij gezet worden. Het is belangrijk om het huis verkoop klaar te maken en een goede makelaar te vinden. Daarnaast is er ook nog een emotioneel puntje namelijk het afscheid nemen van een plek waar u jaren lang fijn gewoond hebt. Er zijn situaties in het leven die vragen om verandering, zo kunt u denken aan scheiding, zwangerschap en een financiële tegenvaller. 

Wilt u meer weten over huizen verkopen, huizen kopen of makelaarskosten? Dan kunt u een kijkje nemen op de website makelaarskosten.nl. Hier vindt u genoeg informatie. Mocht u vragen hebben dan kunt u altijd contact opnemen met het bedrijf.

Lees meer…


Comments are closed.