Nieuws

Word scrum master

woensdag, 11-2-2015  

Veel bedrijven zijn op zoek naar een manier om de werkprocessen beter en efficiënter te maken. Met scrum kan dat. Deze methode kan het werk een stuk makkelijker maken. Zeker als je met veel projecten werkt in je bedrijf is de scrum methode een uitstekende aanvulling. Het zorgt er voor dat je team een stuk dichter bij elkaar komt te staan en tegelijkertijd veel beter apart kunnen werken. Als er dan een collega ziek is bijvoorbeeld kan er toch gewoon doorgewerkt worden, terwijl dit bij de manier waarop je nu werkt misschien wel helemaal niet mogelijk is. Het idee achter scrum is dat je als het ware met projecten in projecten werkt. Als er dus iemand een nieuw onderdeel van het project begint dan kan deze persoon bekijken hoe dit opgezet kan worden en de onderlinge taken verdelen. Dit is in de basis ongeveer wat scrum inhoudt. Om dit te kunnen doen moet je natuurlijk wel de scrum methode begrijpen en hiervoor kun je uiteenlopende cursussen volgen. Uiteindelijk doe je dan de scrum master test om er achter te komen hoe je scrum in jouw bedrijf kunt gebruiken. Het is een methode die je even onder de knie moet krijgen, maar dan kan het ontzettend goed voor je bedrijf werken. De voordelen die je sowieso zult ondervinden:

  • efficiëntere taakverdeling
  • beter teamgevoel
  • het sneller behalen van projecten

Het grote voordeel van het behalen van de scrum master is dat je dus een hoop structuur kunt aanbrengen in de projecten die je binnen je bedrijf hebt. Als scrum master weet je eindelijk hoe het is om een project op te pakken en die ook echt goed te verdelen. De deadlines die je stelt zul je ook echt halen. Dit komt omdat je als scrum master het project onderverdeeld in steeds kleinere projecten waar je weer tussen deadlines voor aanstelt. Als je deze deadlines haalt weet je dus dat je op de goede weg zit om het project ook daadwerkelijk op tijd af te hebben. Als scrum master houd je je project dus veel beter in de gaten en hoef je je opdrachtgevers niet te teleurstellen, omdat jij het project niet op tijd kan opleveren.

Andere voordelen aan scrum master

Aan het toepassen van scrum master in je bedrijf kun je nog meer voordelen behalen. Denk bijvoorbeeld aan veel meer tevreden klanten. Niet alleen omdat je vanwege scrum master de deadlines op tijd behaald, maar ook omdat het veel handiger is om tussentijdse updates te geven. Hierdoor weet je opdrachtgever veel beter waar hij of zij aan toe is en dat is natuurlijk veel beter voor de samenwerking. Door de scrum master methode zijn niet alleen je klanten meer tevreden, maar ook jijzelf merkt grote verschillen op de werkvloer. Door de structuur weet niet alleen jij precies waar je mee bezig bent, maar ook je werknemers en teamgenoten. Het is duidelijk wie wat moet doen en door de heldere taakverdeling weet iedereen ook bij wie ze voor wat moeten zijn. Dit zorgt er voor dat de scrum master methode door steeds meer bedrijven toegepast gaat worden. Het is niet meer nodig om een project helemaal zelf op te zetten en te hopen dat het allemaal op tijd af komt. Door de verdeling binnen de scrum master methode is er veel meer helderheid. Op de website van Improvement services kun je de scrum master methode je helemaal eigen maken. Hier vind je ook een proefexamen om te maken om te kijken in hoeverre jij de methode beheerst. De naam van het document is: “Agile Scrum Foundation Training”. Hier kun je precies oefenen met de scrum master methode. Dat is natuurlijk wel zo prettig. Het is niet altijd nodig om een examen af te leggen, maar het is natuurlijk wel heel erg handig, want anders weet je niet precies waar je mee bezig bent.

Kies voor het daadwerkelijk kennen van de scrum master methode

Scrum master is een methode die je eventueel jezelf aan kunt leren, maar dat is onverstandig. Het is best complex om door te hebben en toe te passen. Als je niet alle facetten van scrum master kent dan kan dit je heel erg lastig gemaakt worden. Je gaat dan tenslotte maar half aan de slag met de methode en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Je wil het natuurlijk goed aanpakken en er voor zorgen dat je ook alle voordelen er uit haalt. Volg dan ook de cursus die je nodig hebt om dit te kunnen en haal de toets die bij de scrum master hoort. Deze wil je natuurlijk van tevoren oefenen en dat kan op de website van dit bedrijf. Veel bedrijven zijn je daarin al voorgegaan en erg tevreden over deze methode van werken. Ze halen hun projecten nu veel makkelijker en dat vind natuurlijk geen enkel bedrijf erg. Het is dan ook geen verrassing dat als een bedrijf eenmaal met de scrum master methode aan de slag is gegaan, ze deze niet meer loslaten. Je wilt als eigenaar natuurlijk het beste voor je bedrijf en dat haal je met de scrum master binnen. Maak het je personeel niet moeilijk en geef ze de cursus om echt te snappen wat ze moeten doen met deze methode. Als ze er dan klaar voor zijn kunnen ze de toets doen die er bij hoort om te kijken hoe ver ze zijn met de methode.


Comments are closed.